19.4.2012

Espanjalaiset viinit

Andalucia elää omaa kulttuuriaan intohimolla ja viini on olennainen osa tätä kulttuuria. Viini on mittari, joka merkitsee sosiaalisia suhteita Andalusiassa, se on aina mukana rituaalissa ottaa "tapaksia", mikä on ylittänyt sen gastronomisen tarkoituksen ja tullut elämäntavaksi.


Andalucian viinitJerezin viinit, Montilla-Moriles, Malagasta ja Condado de Huelva, kuuluvat riviin vanhoja viinejä, jotka syntyivät 16. ja 17. luvuilla suuren merenkulun seikkailujen aikana. Viinit kuten Portviini, Marsala ja Madeira, olivat viinejä jotka ylittivät valtameret menettämättä ominaisuuksiaan. Viinit joissa oli runsaasti alkoholia, olivat voimakkaita, herkkiä, monimutkaisia ja täynnä hienouksia.On olemassa valtava valikoima Andalusian viinejä joista valita mm. Manzanillas, Amontillados, Olorosos, Palo cortados ja makea Pedro Ximenez ja Moscatels, kaikki nämä auttavat luomaan todellisen paratiisin viinin ystäville.Andalusian viinit ovat kaikkein yleismaailmallisia, mutta myös kaikkein aidoiten espanjalaisia viinejä, jotka eivät noudata minkään ulkopuolisen viinin mallia. Ne ovat todella ainutlaatuisia, ylivoimaisen persoonallisia, joita usein jäljitellään ympäri maailmaa.Jerez-Xeres-Sherry ja Manzanilla de Sanlucar de Barrameda1996 oli merkittävä vuosi maailmalla sherry kaupalle, sillä tammikuun 1. päivästä 1996 vain Cadiz DO:lla (alkuperänimitys) on laillinen oikeus käyttää sanaa "Sherry" tuotteidensa etiketeissä.Yksi tärkeimmistä asioista viineistä Cadizin maakunnassa on, että ne, kuten satama, ovat perillisiä ja selviytyjiä siitä aikakaudesta, kun oli olemassa maailmassa erilainen viini tyyli, joten puhumme alkuperäisestä, jäljittelemättömistä viineistä espanjalaisten viinien kohdalla.On erilaisia ​​sherryjä yksityiskohdiltaan suuremmassa tai pienemmässä määrin mm. makeuden, enemmän tai vähemmän aiheuttamaa vanhentamista. Sitten on viinit jotka luokitellaan finos tai Manzanilla, vaalea kuiva, keskitäyteläinen, amontillado Viejo, kerma, oloroso, Palo cortado, makea ym.


Sitten on Palomino rypäle joka luo viiniin paljon nuoremman tuntemuksen. Tämäntyyppiset viinit ovat hyvin kevyitä, rajoitetuin aromi-ja makuainein.Montilla - MorilesPedro Ximenez rypäle, joita käytetään vain makeissa viineissä Jerezissä, on tärkein lajike alueella, se miehittää jopa 70% viinitilojen rypäleistä, mukana Denominación de Origen (alkuperänimitys), ja tuo omat erityisen luonteen alueen tunnusomaisen viinien aromin.Montilla-Moriles Jerez on tapa luokitella viinejä, kuten finos, amontillados, Palo cortados tai rayas. Kaikki valmistetaan perinteisellä tyylillä.


Viiniä, joka erottuu joukosta - Montilla-Moriles viinit - on Fino, siinä on hiivainen tuoksu.