9.3.2012

Ympäristöystävällisiä majoituskohteita Espanjassa

Oletko huolissasi ympäristöstä? Haluaisitko matkustaa mieluummin junalla kuin lentokoneella tai autolla? Etsitkö jotain vihreää, kestävänkehityksen majoituspaikkoja?


T'ässä 15 ympäristöystävällisiä vaihtoehtoa:
 
Cuevas del Pino lähellä Cordoba
Luomutila yli kahden vuosikymmenen ajalta, Cuevas del Pino on yksi aito vihreä majoituspaikka Etelä-Espanjassa. Mutta se on myös loistava paikka rentoutua ja levätä, ja olla täysin yksin, pois maanteiltä. Alue ulottuu Sierra Morena vuorille.


Hämmästyttävä retriitti yhdistää useita mökkejä rauhallisella keidas alueella, mutta vain 15 minuutin päässä Córdoban kaupungista. Vietä yö upeassa luola talossa, ja nukut kuin lapsi, satakielen laulaessa.


Mikä parasta, omistaja, hauska taiteilija Pilar del Pino Lopez, on hyvin perillä Medina Azaharasta ja voi opastaa sinut kävellen tai pyöräillen sinne.  


Vieraile www.cuevasdelpino.com
 
Kaano Extxea, Navarra
Tämä paikka on täysin omavarainen uusiutuvan energian ansiosta ja se sijaitsee upeassa vuoristossa Navarrassa.


Voimaläde on kokonaan tuuliturbiinien ja aurinkopaneelien varassa, omistajat ovat käyttäneet Feng Shui suunnittelua apuna viidessä makuuhuoneessa, jotka on valmistettu kastanjan ja tammen materiaaleista ja jopa lattiat on valmistettu luonnollisista materiaaleista.


Hinta on alkaen 75 euroa per yö, sisältäen aamiaisen.  

Saat lisätietoja siirtymällä www.kaanoetxea.com
 

Finca Buenvino, Arecena National Park
Jos olet aina halunnut kasvaa ja elää maatilalla, Finca Buen Vino avulla voit elää tätä unelmaa ... ainakin muutaman päivän.


Tämä upea kiinteistö on piilossa korkealla Aracenan kansallispuistossa. Tilalla on kanat, lampaat ja siat, ja se tuottaa omia munia, vihanneksia, yrttejä, kastanjoita, ja korkkia. Voit myös käyttää näitä tuoreita ainesosia itse yhdessä hotellin kokkaustunneilla, jossa opitaan erilaisia ​​Etelä-Espanjan ja Pohjois-Afrikkalaisen ruoan saloja.


Hotelli sijaitsee lähellä Espanjan ja Portugalin rajaa - ja sinne ajaa tunnissa Sevillasta - Finca Buen Vino tarjoaa myös runsaasti päiväretki matkavaihtoehtoja.


 www.fincabuenvino.com 

 
Casa la Dehesa, Costa de la Luz
Casa la Dehesa sijaitsee Chiclanan ja Conilin välissä, vain 15 minuutin päässä lähimmältä Costa de la Luz rannalta.


Omistajat käyttävät aurinkoenergiaa sähkön, veden saantiin sekä niin paljon sadevettä kuin voivat sitä saada.


Casa la Dehessa, nukkuu kaksi alkaen 35 euroa per yö. 

 Siirry www.casaladehesa.com 

 
Cortijo Balzain, Sierra Nevadan luonnonsuojelualueella
Jos rakastat maalaismaisemaa, ympäristöystävällisyyttä ja  historiaa, Cortijo Balzain on paikka jonne mennä. 17-luvun kartano on alueella Sierra Nevadan luonnonsuojelualueella, mutta lähellä legendaarista Alhambran arabilinnaa Granadassa.Cortijo Balzain pitää sisällään yhdeksän mökkiä, jotka ovat kahdeksalle vieraalle. Sen ravintola on tunnettu herkullisista perinteisistä espanjalaisista paikallisista tuotteistaan.


Jos vierailet talvella, Sierra Nevadan hiihtokeskukseen pääsee helposti. Jos tulet kesällä, voit rentoutua uima-altaalla ja nauttia vuorten viertä laskevaa auringonlaskua. 


 www.cortijobalzain.com


Harjalintu Yurt Hotel, Guadiaro laaksossa lähellä Rondaa
Usein mainostetaan lehdissä, kuten Voguessa, yksi parhaista alueista vetäytyä maailman menosta, ja sitä ei ole vaikea nähdä miksi.


Kaunis yksinkertaisuus on pakopaikka piilotettuna korkki viljelmien ja oliivitarhan suojaan jossa koskemattomat näkymät ulottuvat kilometrien päähän.


Täysin nolla-hiilijälki on ollut tavoitteena ja tila saa virtansa kokonaan aurinkopaneeleilla sekä kompostoinnilla. Tarjolla on vieraalle kuumaa suihkua ja sähköä. Ympäröivä luonto herättää aistit luonnonkasveillaan. 

 
Mikä parasta, hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia, joista monet tulevat viereisestä puutarhasta. Hotelli tarjoaa sekä koko kehon hierontaa että joogaa. 

 www.yurthotel.com 
 
Hacienda El Mirador, El Gastor
Nimi kertoo kaiken - täältä löydät Andalusian upeimmat vuoret.
Voit istua korkealla kotkanpesien yläpuolella, El Gastorin kylässä.  Hacienda Mirador on panoraamanäköala sekä Grazalema vuorille että läheiselle järvelle ja Zaharan alueelle. Istu altaalla kädessäsi lasi paikallista viiniä tai tuoretta appelsiinimehua, ja vain katsele ympärillä olevaa maailmaa. Asiakkaat voivat asua yhdessä kolmesta bungalowista tai päärakennuksessa, kaikki on  rakennettu perinteiseen andalusialaiseen tyyliin ja toimii ympäristöystävällisellä tavalla. Muista tutkia suuren Fincan siunattu viehättävä puutarha. Paikka on erinomainen lintujen katselun.  

www.hacienda-elmirador.com
 
Refugio de Cristal, Toledo
Paikka sijaitsee Cabaneros kansallispuistoon vieressä ja käyttää uusiutuvia energialähteitä, sekä pyrkivät säästämään vettä.


Hinnat ovat alkaen 52 euroa per yö sisältäen aamiaisen.  

www.elrefugiodecristal.com
 
Mallata Rapun, Huesca
Ympäröivät laaksot, Mallata Rapun hylätty kylä. Huesca on lähellä Ranskan rajaa.
Talo ylläpitää perinteistä maalaistaloa ja he käyttävät vaihtoehtoisia energialähteitä sähkön tuotantoon.Hinta per huone per yö on alkaen 50 euroa, mutta koko talo ja sen kolme makuuhuonetta voi vuokrata 150 euron yhteishintaankin. 

 Lisätietoja mene www.jaca.com 
 
Alcantarilla, Ronda
"Vihreä majapaikka" sen orgaanisen kasvimaan ja puiden istuttamis järjestelmän ansiosta se on yksi Espanjan Top kuusi maaseutu retriittejä.

 
Tämä kaunis, pienviljelijäperheen pitämä tila sijaitsee lähellä Rondaa, se on säilyttänyt antiikin hurmaa ja on henkeäsalpaava kahden hehtaarin puutarhatila josta löytyy alberca-tyylinen uima-allas.
Vieraile www.alcantarilla.co.uk

 
Lodge, Semilla Besada
Upeat näkymät yli Atlasvuorten aina Marokkoon saakka selvänä päivänä, ja vain tunnin päässä Granadasta.


Sijaitsee korkealla Sierra Nevadan vuoristossa paikassa Semilla Besada, suojelua koskevan tutkimuksen maatilalla vuoret tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia itsenäiseen ja opastettuun retkeilyyn sekä runsaasti lintujen tarkkailu mahdollisuuksia.


Paikka tarjoaa biohajoavia ihonhoitotuotteita, se käyttää uusiutuvia energialähteitä aina kun mahdollista - myös valoa on majoituksessa ja lämmitys löytyy - ja tarjoaa asiakkailleen tietoa heidän ekologisesta oleskelustaan niin paljon kuin mahdollista.
Majoitus viikoksi maksaa 385 euroa ja majassa nukkuu neljä. 

 Lisätietoja osoitteesta www.holisticdecisions.com
 
La Alqueria de Valverde, Allyon Mountains
Paikka sijaitseva Allyon vuoristossa. La Alqueria de Valverde on suuri kolmikerroksinen talo joka on muutettu neljän huoneiston kokonaisuudeksi. Rakennus on rakennettu kokonaan männystä ja kivestä. Puu koristeet sisällä on valmistettu tammesta.
Lähellä on hienoja maastopyöräreittejä.
Voit varata huoneen 80 euroa per yö, soita 949307444/680644232 tai vieraile sivustolla www.laalqueriadevalverde.com.

 
Casa Olea lähellä Priego de Cordoba
Hotelli sijaitsee uneliaassa laaksossa Cordoban kuuluisan oliiviöljyn seudulla. Casa Olea onnistuu olemaan sekä vihreä että ylellinen samanaikaisesti.Se on tyylikäs, siisti ja erittäin hyvin hoidettu. Omistajat Claire ja Tim, joilla on erinomainen tuntemus alueesta ja matkailusta yleensä, ovat työskennelleet alalla jo vuosia.
www.casaolea.com tai soita 696748209.
Hotel Posada del Valle, Asturias
Jos et voi päättää rantojen tai vuoriston välillä, Hotel Posada del Valle voisi olla paikka sinulle.
Hotelli on lähellä Asturian vuoria sekä Itä Asturiaksen rantoja.
Hotelli kierrättää, tekee kompostin kaikista orgaanisista jätteistä, käyttää paikallisia ja ekologisia tuotteita sekä tuottaa sähköä uusiutuvista energialähteistä.


Huoneiden hinta alkaen 49,60 euroa per yö ja voit varata soittamalla 985841157 tai vierailla sivustolla www.posadadelvalle.com.
Cortijo Matacaliente, Jerez de la Frontera
Jos haluatte olla maaseudulla, mutta ei liian kaukana lähimmästä kaupungista, oikea paikka on Cortijo Matacaliente Jerez de la Frontera.


Talo on biologis-ilmastollisin perustein rakkennettu: mudasta, puusta ja oljesta. Kaikki lämmin vesi ja lämmitys tulee aurinkoenergiasta.
Huoneet maksavat 45 euroa per yö.  

www.matacaliente.com.