4.3.2012

Almeria

Almeria on itäisin maakunta Espanjan niemimaalla. Sen naapurit ovat Murcia pohjoisessa ja Granada lännessä. Harvaan asutussa maakunnassa on paljon erilaisia ​​maisemia, korkeat vuoristot, autiomaat, hiekkakiviä ja koskemattomia rantoja. 

Almeria on kuumin maakunta Andalusiassa, suuria tuntimääriä auringonpaistetta ja hyvin vähän sateita. Almeria on myös yksi kaikkein tuottavimpia maatalousalueita Euroopassa, jossa sijaitsee laajat "kasvihuone" viljelmät, jotka on rakennettu muovista. Näistä vihanneksista noin 80% menee vientiin. Toinen Almerian vientituote on valkoinen marmori.


Menneinä vuosikymmeninä autiomaassa kuvattiin paljon Spaghetti Western elokuvia, ja voit itse käydä vierailemassa tässä mini Hollywoodissa, Tabernassa. Almerian kylpylöiden lämpöteho Alhama de Almerian ja Sierra Alhamillan ansaitsevat erityismaininnan. Luonnollinen lämpötila näissä kylpylöissä vaihtelee 30 asteesta 46 asteeseen ja niiden maine on peräisin Rooman ajoilta.


Rannikko Almeria on suurelta osin ympäristön suojelualueita, joilla rakentaminen on rajoitettu. Juuri siksi alueelta löytyy vielä koskemattomia rantoja.  Suosituimmat lomakohteet Almeriassa ovat Roquetas de Mar, Aguadulce ja Mojacar, jälkimmäinen kaupunki on eniten ulkomaalaisten asuttama maakunta.


Almeria on sopiva kohde lähes kaikenlaisille matkailijoille: niille, jotka etsivät aurinkoa ja hiekkaa, urheilusta pitäville kuten sukellus, purjehdus, hiihto ja vaellus ja monet muut, niille, jotka valitsevat maaseutumatkailun, niille, jotka nauttivat vierailuista luonnonsuojelualueilla ja niille, jotka haluavat nähdä ja oppia historiallisten muistomerkkien ja paikkojen merkityksen.


Almeria tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon, kiitos luonnonvarojen, kuten yli 200 kilometriä sisältävän rantaviivan ja kansallispuistojen, kuten Cabo de Gata-Nijar tai Tabernas Desert. Matkailupalvelut ovat laajat: kuten eri venesatamat, huvipuistotot ja golf kentät, useita historiallisia monumentteja joista on jäljellä linnoituksia, joka hallitsevat Almerían kaupungin silhuettia, ja useita arkeologisia kohteita, jotka kertovat eri kulttuureista, jotka ovat asuneet näissä maisemissa vuosisatojen.

Almerian rannat: 
 
Cueva de Almanzora 
Luonnon kauniilta rannalta löydät pieniä lahtia ja lukuisia puhtaan veden alueita sekä aitoja hedelmiä

Vera Ranta sijaitsee Almeri'sta itään. Suojattu vaikeapääsyinen lahti. Vieressä Almagrera vuoristot ja Cabrera, laajat hiekkarannat hienolla hiekalla.Mojácar 12 km rantoja, jotka ovat naturistien suosiossa,  ihanteellinen alue kulkea polkuja, mihin aikaan vuodesta tahansa.


Carboneras "la mar Divina". Sen hiekkarannat, hiekka ja vesi on täynnä luonnon kauneutta.


Níjar Sijaitsee Natural Park Cabo de Gatassa, ensimmäinen suojeltu ranta-alue Andalusiassa.


Aguadulce ja Roquetas de Mar Niiden rannat ovat mahtipontisia ja puhtaita, runsaasti rantakahviloita, jossa voi siemailla olutta ja hyvää kalaaa. Mahdollisuus harrastaa urheilua, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa.


Almería Bay Maisema on kallioita ja kauniita riuttoja, mutta länteen päin maisema muuttuu ja rannasta tulee suoraviivainen.


PulpíRannalle on ominaista puhtaat rannat, kiteistä ja pientä hiekanjyvää kultaisella värillä.Garrucha BeachPalkittu sinisellä lipulla. Se on laaja alue ja erittäin kaunis, jota reunustaa marmori kaide.


El Ejido Rannalle on myönnetty Euroopan unionin sininen lippu, koska tämä symboli tunnustaa ympäristön laatua ja palveluiden tyytyväisyyttä.


AdraAbderitano rannikko jaetaan 20 kilometriin rantoja jotka jaetaan noin neljääntoista osaan. Havannan rannasta (itään) ja Juana - joen rannalle (länteen)
.                             Kuva. Almerian maakunta


Almerian kaupunki


Almeria sijaitsee vuorijonossa, jonka kruunaa upea Alcazaba, arabien linnoitus jonka rakennutti Calph Cordoba, Abd-erRahman.

 
Sieltä on hyvä näköala kaupungin kuuluisalle neljänneksellä "Barrio de la Chança". Tuomiokirkolla on goottilainen rakennustyyli ja renessanssin julkisivu.Se oli rakennettu aikakautena (16. luku), kun eteläinen välimeri otti vastaan hyökkäyksiä turkkilaisilta sekä Pohjois-Afrikkalaisilta merirosvoilta. Sen keskellä on suuri alttari ja sen rikkauksiin kuuluu korvaamaton taideteos: Ventura Rodriguez, Alonso Canonin maalaus, joka on tyypillinen andalusialainen alttaritaulu.


Gastronomisia erikoisuuksia ovat Gurullos (muhennos), Trigo (muhennos vehnästä, sianlihasta, pavuista ja yrteistä), Gachas (kuuma ja mausteinen simpukka pata) ja Escabeche e sardiinit (tuoreita sardiineja kuumassa kastikkeessa).


Matkailun lisäksi Almeria elää kahsivhuoneillansa, jotka tuottavat pääosan maakunnan hedelmistä ja vihanneksista. 


Suuri islamilainen linnake, Alcazaba, hallitsee kaupunki kuvaa ja on tärkein muistutus Almerian kukoistuksen ajoista, kun se oli tärkeä satamakaupunki Córdoban kalifaatissa. Se kasvoi varakkaaksi kaupan ja tekstiiliteollisuuden alueeksi. Alueella kudottiin silkkiäistoukkien tuotuoksista silkkiä Alpujarraksen alueella.

Vuonna 1489, kaupungin sai haltuunsa katolinen hallitsija ja islaminuskoinen väestö karkotettiin pian tämän jälkeen. Vuonna 1522, Almeriaa tuhosi maanjäristys ja alkoi uudelleenrakentaminen.