27.2.2012

Vaellusreitit Espanjassa - GR7 reitti

Kirjaimet GR tarkoittaa "Gran Recorrido" (pitkä vaellus). GR7 on kävelyreitti Andalusiassa ja se on osa Euroopan reittiverkostoa nro 4. Reitti koostuu tiestä, jonka tarkoituksena on välttää käyttämästä asfaltoituja teitä tai teitä joita käytetään liikenteelle mahdollisuuksien mukaan. 


Alkuperäinen pitkä Euroopan reittiverkoston tie No.4 tai E4 (yhteensä yli 10500 km) tulee aikakaudelta, vuosisatojen takaa, jolloin ihminen muutti pois meren rannoilta ja lähti tutkimaana elää sisämaahan. Alussa metsästys ja keräily kehittyi tärkeäksi elinkeinoksi ja myöhemmin niistä kehittyi ensimmäiset maatalouden keskittymät. Tämä pitkä vaellusreitti perustuu tähän antiikin kaupan reitistöön ja se tarjoaa meille mahdollisuuden kävellä pitkin Eurooppaa. Se alkaa Tarifasta, Gibraltarin salmesta ja ylittää rannikon vuoristot Espanjassa, kulkee Pyreneiden halki aina Ranskaan, Sveitsiin, Itävaltaan, Unkariin, Romaniaan ja Kreikkaan saakka.

GR7 alkaa siis Tarifasta Cádizin maakunnasta joka on kauimpana Espanjan lounaiskärjessä, jossa Välimeren täyttää Atlantin vesi. Reitti ulottuu koko Cádizin, Málagan, Granadan, Almerían, Córdoban ja kattaa noin 1250 km kyltein osoitetun poluston. Matkailutoimistot antavat tietoa koko reitin pituudelta sekä yksityiskohdista reitillä. Vaikka reitti on selvästi merkitty punaisella ja valkoisella maalatuilla merkeillä, jotka osoittavat sen GR-7 reitiksi, joistain osin näitä on poistettu tai ne ovat piilossa pensaikon uumenissa. Yksi puuttuva merkki voi johtaa pitkän kiertotien kulkemiseen tai jopa eksymiseen. Näyttää siltä, ​​että viranomaiset tuottavat riittävästi tietoa reittiä  markkinoimaan, mutta se ei riitä oikeastaan ​​kävellä sitä läpi. 

 
David Nichols päivittää reitin kuvausta jatkuvasti ja ne perustuvat alan tutkimukseen, kerätä GPS-tiedot ja kommentteja muilta kävelijöiden (info@andalucia.com). Matka, kannattaa normaalisti käveli vaiheittain, jolloin näkee ajan kanssa upeaa luontoa ja matka on vaivan arvoista ja valmistelu on tietysti tärkeää.


Aikainen kevät on parasta vaellus aikaa Espanjassa. Ilmasto on miellyttävä, vielä ei ole liian kuuma ja luonto on vehreää. Keväällä luonto puhkeaa kukkaan, sadekausi on takanapäin ja maisemat ovat vaeltamiselle otolliset. 

Täältä löydät lisätietoja, kartat ja kuvaukset reitistä.