26.2.2012

Paella - kaikkein tunnetuin Espanjalainen ruokaSe oli köyhä talonpoika Valencian alueelta, joka keksi Espanjan tunnetuimman ruokalajin, Paellan.

Alkuperäisessä ohjeessa yhdistetään omatekoisia vihanneksia (yleensä vihreitä- ja härkäpapuja) ja kanien leikkausjäännöksiä ja lyhyttä riisiä, joka on massatuote Valenciassa. Tämä Maurien ansiosta jotka rakensivat hienostuneen kastelujärjestelmän Valeancian ympärille ja ottivat sen käyttöönsä.

Perinteinen Valencian Paella joka löytyy tuhansista kaupungeista on halpaa, täynnä makua ja täytettä. Nämä kolme asiaa saivat ihmiset kamppailemaan selviytyäkseen hirmuajoista ja työmäärästä kuumien päivien aikana ja sen jälkeenkin vielä Espanjan sisällissodasta.

Tällainen perinteinen Paella on kaukana eksoottisista ruokalaijeista joita löydät alhaalta merenrannoilta. Niissä käytetään runsaasti simpukoita, keisarihummeria ja muita tyyriitä aineisosia joiden tarkoitus on houkutella nälkäisiä turisteja syömään ja yrittäjille paljon rahaa.

Ei ole väliä missäpäin olet Espanjassa, koska Nyrkkisääntönä on, että saat maukkaampaa ruokaa paljon vähemmällä rahalla, jos käyt itse toreilla, jotka ovat melkoisia aarrearkkuja: täynnä tuoretta, halpaa ja laadukkaita paikallisia tuotteita.