22.2.2012

Muutto lemmikin kanssa Espanjaan


On mahdollista ottaa lemmikki mukaan ja elää koko perheen kanssa Espanjassa. Noudattamalla muutamia yksinkertaisia ​​menettelyjä pääsee lemmikkisi nauttimaan uudesta elämästä auringon alla kanssasi. Valmistele matka hyvin etukäteen ja ota yhteyttä eläinlääkäriin, joilla on eniten ajantasaista tietoa matkustamisesta.


Voit tuoda lemmikkisi Espanjaan kun:

    
Sinun täytyy saada eläinlääkärin kirjoittama terveystodistus Suomesta. Käytännössä riittää kansainvälinen EU-Pet Passport. Tämä todistus on myönnetty tai rokotukset on annettu, ei yli 15 päivää ennen kuin saavut Espanjaan.


    
Toiseksi tarvitaan todistus raivotautirokotuksesta, joka on pitänyt antaa eläimelle yhdestä kahteen kuukautta ennen saapumista Espanjaan, riippuen lähtö maasta.
Nämä todistukset olisi hyväksyttävä ja leimattava Espanjan viranomaisten puolesta, jota varten he perivät pienen maksun.
Muista, että voit ottaa korkeintaan 2 lemmikkiä mukaasi Espanjaan.


Tarvitset Pet Passportin:
Tarvitset Pet Passport tuodaksesi lemmikkisi Espanjaan. Sinun täytyy varmistaa, ettei lemmikkisi ole elänyt raivotauti alueella ja tätä varten on otettava verikokeet, joiden selvittäminen Suomessa vie noin 1-2 kk:tta. Eläin on myös mikrosirutettava. Lemmikkisi ei saa tulla Espanjaan ilman voimassa olevaa rabies rokotustodistusta. 


 Kuljettaminen Espanjaan:
Jos haluat matkustaa autolla Espanjaan on hyvä tietää välimaiden lait ja mitä papereita tarvitaan kunkin maan kautta kulkiessa. Nämä tiedot löydät www.evira.fi


 Lemmikkieläinten kuljetuksiin laivalla tai lautalla:
Sinun tulisi ilmoittaa laivayhtiölle lemmikistä. Jotkut yritykset vaativat, että lemmikkieläimet jätetään ajoneuvoihin kun taas toiset sallivat lemmikkien tuonnin lemmikkihyttiin.  Lemmikki ei kuitenkaan saa liikkua laivan muissa tiloissa vaan sen on oltava matkan ajan hytissä. Italialaiset laivayhtiöt vaativat koiralle kuonokopan käyttöä jotta se voidaan kuljettaa käytävällä!!! Myös pienien välimatkojen risteilijät vaativat kuonokopan käyttöä. Muista, että joudut  maksamaan myös lipun lemmikillesi.


Kuljetus lentäen:
Muista tarkistaa, mikäli tämä on mahdollista lentoyhtiön vaatimuksen varatessasi lippua. Yleensä joudut maksamaan ylimääräistä tästä palvelusta. Koirasi on kuljetettava IATAn hyväksytyssä kuljetussäiliössä jonka on oltava riittävän suuri, jotta lemmikkisi voi kääntyä normaalisti seisten, seisomaan normaalisti ja istumaan pystyssä, ja maata luonnollisessa asennossa. Ne kuljettavat ylimääräistä matkatavaraa ruumassa. Jos et voi matkustaa samaan aikaan kuin lemmikkisi, eläimet voivat matkustaa rahtina.


Onko minun lemmikkini mentävä karanteeniin?
Terveystodistus on näytettävä viimeistään 15 päivää lemmikkisi tulosta Espanjaan. Niin kauan kuin asiakirjat ovat kaikki oikeita ja ajan tasalla, viranomaiset voit viedä lemmikin suoraan kotiin. Lisätietoja tarkista Euroopan Pet Travel Scheme.


Käytännössä on tosiasia ettei kukaan valvo Espanjassa tätä asiaa. Rajoilla ei ole vartioita jos liikut autolla ja kukaan ei ole leimaamassa koiran tai kissan passia.