25.2.2012

Montserratiin päiväretki


Yhdistät helposti vuoret, historian ja viini testingin vieraillessasi Montserratin vuorella ja sen kuuluisassa luostarissa. Freixenet on lähellä sijaitseva viinitila jonne pääsee minibussilla Barcelonasta. Voit matkustaa mukavasti ilmastoidussa bussissa ja saada opastusta samalla.


 

Barcelonasta voit suunnata suoraan Monserrattiin ja vierailla Royal basilikassa, jossa on kuuluisa 12th Century patsas Black Virgin. Kello kolmetoista arkisin on tilaisuus kuulla yhtä Euroopan vanhimmista lasten kuoroista, La Escolania de Montserratia. Kun kerran olet täällä on aika käydä kiehtovassa museo Montserratissa, kävellä, katsella maisemia tai ajaa hammasrata köysiradalla ylös vuorelle.

Iltapäivällä, jätä Montserrat taaksesi ja voit vierailla yhdestä kuuluisimmista viinintiloista Penedesin alueen Freixenetilla. Näet laajan viinikellarin täynnä tuotteita ja sinulle selii miksi tämä kuohuviini on hankkinut kansainvälistä mainetta.


Lisää aiheesta: 

Montserrat on vuori Barcelonan maakunnassa, Kataloniassa n. 20 km Barcelosta luoteeseen.
Benediktiiniläisluostarai perustettiin vuonna 1025 ja se on omistettu suojelupyhimykselle. Luostari on toiminnassa ja majoittaa n. 80 munkkia. 

Kataloniassa on perinteisenä tapana pyytää Montserratin neitsyeltä apua oman tai läheisen sairauden hetkenä (tai muuna elämän kriisihetkenä tai merkkitapahtumien edellä), ja luvata tehdä pyhiinvaellusmatka Montserratin vuorelle, jos toive toteutuu. Moni myös toteuttaa lupauksensa. Montserrat onkin siis suosittu turisti- ja pyhiinvaelluskohde jossa vierailee vuosittain yli miljoona turistia ja pyhiinvaeltajaa. Luostarin yhteyteen onkin lähinnä pyhiinvaeltajia ajatellen perustettu myös hotelli.