9.2.2012

Lintu tarkkailijoiden paratiisi Andalusia

Andalusia on lintuharrastajien paratiisi ja houkuttelee paikalle ornitologeja ympäri vuoden. Paras aika vuodesta on kuitenkin kevään aikana, koska tällöin voit nähdä monia talvehtimis lajeja sekä niiden saapuvia ryhmiä Espanjaan, kesä kuukausina.

Ei ole yllättävää, että Gibraltarin salmi on keskeinen piste petolinnuille, haikaroille ja muille linnuille jotka muuttavat Afrikan ja Euroopan välillä. Pohjoisen muuttoliike käydään helmikuun puolivälin ja kesäkuun aikana, kun taas linnut jotka ovat menossa etelään tulee parhaiten nähdyksi heinäkuun lopusta ja marraskuun alkuun, jolloin vallitsee länsi tuuli. Gibraltar itsessään on yleensä hyvä tarkkailupaikka lintuharrastajille, mutta Tarifan alueella tulee vähemmän ja näin sijainti Atlantin rannikolla on yleensä parempi.

Linnut kuten petolinnut ja haikarat ylittävät Gibraltarin salmen koska ne luottavat tuuliin, jotka vain johdattavat ne kapeammille vesistöille Espanjan sisämaahan. Yksi upeimmista nähtävyyksistä salmien yllä on, kun parvi haikaroita lentää sen yli, joskus lintuja voi olla jopa kolme tuhatta, ne lentävät nimittäin massoittain.Lue lisää aiheesta täältä