12.1.2012

Sisusta Hacienda tyyliin kotisi
Hacienda tyylinen arkkitehtuuri on kasvattanut suosiotaan nykypäivänä, mutta sen juuret ovat vaihtelevia ja varsin historiallisia. 
 
Hacienda historiallian kannalta ei ole ainoastaan ​​sisustaminen vaan myös työtavat. Hacienda tyyliä on alun perin rakentanut valloittajat. Vuonna 1529 Espanjan kruunun kirjoitusten seasta löytyy jo viitteitä tähän tyyliin. Hacienda selviytyi Etelä-Amerikassa vuosisatojen ajan, jopa aikana jolloin siirtomaajärjestelmä romahti. 

 
Joten miltä sisätilojen Colonial Hacienda tyylinen koti näyttää tänään? 

Kodin sekä puutarhan pitäisi olla lämmin ja kutsuva. Väri teemojen tulisi edustaa maallista palettia,  myös rikasta punaista, appelsiinia, terrakottaa, ruskeaa ja kevyttä keltaista. Sisustuselementit sisältävät laattoja, hienoja kankaita, keramiikkaa, nahkaa, kuparia ja puuta. Käyttämällä lämpimiä värejä kalusteissa ja verhoilussa auttaa pehmentämään raskaita puukalusteita. Myös rautaa ja kovia laattoja käytetään usein.


Sisustuksessa käytetään myös Espanjan siirtomaa tyylisiä kalusteita, jotka juontavat juurensa 15-luvulta, jolloin tyyli oli erittäin suosittu ja materiaaleja oli yleisesti kaupan välillä Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta, joita voitiin käyttää. Voit myös käyttää espanja Hacienda tyylisiä huonekaluja, joka voi olla joko yksinkertaisia ​​tai ylellisä. Nämä huonekalut voidaan tehdä raudasta, maalaistyylisesti puusta tai hienommasta lehtipuusta. Lisäksi ne ovat usein koristeltu kuparilla, raudalla tai laatoin.

Ruokailuhuoneessa yhdistyy muoto, rakenne ja väri. Etsi massiivipuusta valmistettu ruokapöytä joka on valmistettu paksusta ja raskaasta puusta. Edustamaan Hacienda tyyliä, varmista, että se on tarpeeksi suuri, istumaan on mahduttava ainakin 12 ihmistä. Pöydän varusteisiin kuuluu rauta töiden muodossa kynttelikkö, tyylikästä mutta värikästä taidetta tai tekstiilejä.

Takoraudan käyttötarkoituksia voidaan löytää ruokasalin lisäksi koko talosta.  Takorautaa käytetään seinien sisustukseen, kaiteisiin, valaisimiin ja ikkunoiden suojaksi.

Pidä koti mukavan rentona. Voit valita kotiin pehmentäviä materiaalje mm tyynyiksi ja päiväpeitoiksi.
Keittiössä on tärkeää maalaismainen keramiikka ja rauta. Kupari, valurauta ja raskasta puuta olevat leikkuulaudat näyttävät ihanilta yhdessä.
Aulassa on yleensä maalaismaisia maljakoita. Kaunis aula on koristeltu kukin, siinä näkyy vehreys, mukavat istuimet sekä valurauta, raskaat huonekalut, vetää kauneuden sisätiloista yhtä lailla ulos.