8.11.2011

Vintage ideat sisustamiseen

Halkeamia sementissä ja karkea viimeistely heijastavat heikkenemistä ja hylkäämistä, poissa on siisteys ja kiillotetut pinnat.. Tämä epätäydellisyys antaa suurta arvoa "likaisessa" ympäristössä, joka on sisustettu huonekaluilla. Teollisuusrakennus on muutettu asunnoiksi. 


Kuvat on stailattu lehden juttua varten. Kolkot betoniseinät sementtipaikkauksineen eivät luo tunnelmaa siitä, että joku asuisi oikeasti kylmässä asuin tilassa. Pattereita tai muuta lämmitystä ei ole kuten ei valaisimiakaan. Espanjan talvi on kostea ja asunnot kylmiä sekä illat pimeitä. Kuvasta paljastuu keinotekoisuus.


Tässä kuvassa vanhan viehätys voimistuu. Huoneessa, jossa vanha on jätetty vanhentumaan, värit on jätetty rapistumaan seinissä, vanhat pullot, paksu lasi maljakkokin toimii ...  
Kaapiston etuosan levyt ovat kuluneet käytöstä muutaman vuosikymmenen ajan, hapettuneet rauta yksityiskohdat, shakkipeli puoliksi palaneiden kynttilöiden kera, ja hyvin säilynyt tuoli. 

Stailaus ja tunnelma on onnistunutta. Taitava maalari saa samanlaisen vaikutelman maalaamalla seiniin ja ullakolla olevat vanhat isoäidin huonekalut saavat uuden elämän.


Kuluneet tiiliseinät on korjattu... korostettuna ohut kerros valkoista maalia joka tuskin kattaa saumat lohkojen välillä. Valitse modernin suunnittelun kappaleita kuten Minibottle - sohvapöydät, keramiikkataidetta Ala Cappellini, nojatuolit Pecorella ja neonvalo seinälle. 

Viimeinen kuva tuntuu todelliselta ja voisi olla todellinen asunto vanhassa teollisuuskiinteistössä. Valkoisuus luo Skandinaavisen tunnelman yksinkertaisin kalustein. Tämähän sopisi jopa meille tänne pohjoiseen, vai mitä mieltä olette? 

Tietolähde: Espanjan Elle.es