1.11.2011

Biopolttoainetta lentoyhtiöille


Lentoyhtiön pomot väittävät, että laajamittainen biopolttoaineiden tuotanto voisi vähentää ilmailualan hiilidioksidipäästöjä lähes 80 prosenttia.

Mutta köyhyydenvastainen ​​hyväntekeväisyysjärjestö, ActionAid, on varoittanut vakavista seurauksista jos biopolttoaineita tullaan käyttämään lentokoneissa ja autoissa.                                             www.greenquidespain.com

"Biopolttoaineet tekevät köyhien ihmisten elämän vaikeammaksi," sanoi ActionAidin tiedottaja Meredith Alexander.

"Käyttämällä viljelykasveista saatavaa polttoainetta ruoasta tulee samaan aikaan kalliimpaa. Biopolttoaineiden käyttö autoissa ennakoidaan sysäävän satoja miljoonia ihmisiä osaksi nälänhätää vuoteen 2020 mennessä. Vauhdilla kasvava biopolttoaineiden tuotanto ja sen käyttö lentokoneissa voi pahentaa asioita. "

Samaan aikaan ympäristön protesti ryhmä Plane Stupid väittää, että yleiseen käyttöön tuotettavat biopolttoaineet - joita on saatavana esimerkiksi palmuöljystä ja jatropha kasvista - loisivat kielteisiä vaikutuksia sademetsille.

"Laajoille maa-alueille rakennetaan parhaillaan teitä sademetsiin, kuljetus väyliksi biopolttoaine viljelmille", tiedottaja sanoi.

"Maata, jota on käytetty kautta aikain ruoan tuottamiseen on nyt varastettu maailman köyhimmiltä ihmisiltä, jotta sitä voidaan käyttää polttoaineen valmistukseen lentokoneille tulevaisuudessa"