Oliiviöljy voi auttaa estamään aivohalvauksia


Tutkijat seurasivat 7000 65 vuotiasta ihmistä, kolmessa Ranskan kaupungissa vähintään viiden vuoden ajan.

He havaitsivat, että niillä, jotka käyttivät andalusialaista oliiviöljyä ruoanlaitossa oli pienempi riski saada aivohalvaus kuin niillä, jotka eivät koskaan käyttäneet sitä.

Tutkimuksessa, joka julkaistiin neurologian lehdessä, totesi aivohalvauksen riskin olevan 41 prosenttia pienempi niillä, jotka säännöllisesti käyttivät oliiviöljyä verrattuna niihin jotka eivät käyttäneet.

Dr. Cecilia Samieri, Bordeaux'n yliopistossa, sanoi: "halvaukset ovat niin yleisiä ikääntyneillä ja oliiviöljy olisi edullinen ja helppo tapa auttaa estämään niitä".
 
Tietolähde:  Green quide of Spain