20.9.2011

Töihin Espanjaan

Taas on se aika vuodesta kun mieli tekee lähteä lämpöön ja aurinkoon.

Moni suomalainen puhelinmyynti yritys tarjoaa mahdollisuuden työskennellä Espanjassa, mutta palkkataso jää valitettavasti noin puoleen ja jopa alle Suomen palkkatasoon verrattuna. Espanjassa toimiessaan yritykset käyttävät hyväkseen Espanjan työlakeja jotka ovat työntekijän kannalta heikommat kuin Suomessa. Tämä saattaa tulla yllätyksenä.

Toisaalta jos arvostat enemmän lämpöisiä olosuhteita ja elämänlaatua(?) on pieni palkka jolla juuri ja juuri maksat Espanjassa vuokran, sivuseikka. Tässäkin on muistettava, että et kerrytä Suomen eläketurvaa työskennellessäsi Espanjassa, tipahdat pois Suomen sosiaaliturvasta jne. Jos kuitenkin jaksat käydä läpi paperisodan palatessasi kotimaahan ja saadaksesi itsesi jälleen kotimaan listoille ei työskentely lämpöisessä talvipakkasen sijaan aiheuta kohtuuttomasti vaivaa.

Yksi vaihtoehto ja suosituin sellainen on olla ilmoittamatta kotimaan viranomaisille lähdöstä ulkomaille, saada Espanjassa pimeetä palkkaa seteleinä käteen ja nauttia samalla halvasta elintasosta sekä Välimeren kulttuurista. Myös moni Espanjan eläkeläinen käy surutta töissä ulkomailla hankkimassa puhelinmyynnillä "extraa" ja nauttii samaan aikaan Suomesta saamastaan eläkkeestä.

"Espanjan auringon alle on helppo kadota".