6.9.2011

Guardia Civil varoittaa kohoavista eläinrääkkäys tapauksista

Eläinrääkkäyr tapaukset kasvavat metsästyskauden päätyttyä Espanjassa.Metsästyskoirasta luopuminen tai tappaminen kauden lopussa on tyypillinen rikos Andaluciassa.

Eläinrääkkäys tapaukset ovat kasvaneet viime vuonna maaseudulla, Poliisi Sepronan mukaan. Buardian Civil yksikkö kertoi, että heidän toimihenkilöt ovat tutkineet yli 15 prosenttia enemmän metsäpaloja kuin edellisen 12 kuukauden aikana. 


Virkamiehet sanovat, että pahoinpitely on huolestuttavaa, vaikka he uskovat että syynä voi olla rikoslain tiedostaminen ja sen tiukentuminen tällaisia rikoksia kohtaan viime aikoina jolloin ihmiset todennäköisemmin kiinnittävät enemmän huomiota tämäntyyppisiin tapauksiin. 


Useimpien eläinten laiminlyönti tai hylkääminen tulee esille metsästyskauden tai loma-aikoijen lopussa, sanoo Seprona. Kun Metsästyskoirat tulevat liian kalliiksi pitää tai eivät yksinkertaisesti ole enää nuoria ja riittävän hyvässä kunnossa tekemään työtä, ne usein teurastetaan tai yksinkertaisesti heitetään tielle. 


Laki kuitenkin edellyttää, että kaikki koiran omistajat ovat velvollisia mikrosiruttamaan lemmikkinsä, jos ne on pahoinpidelty, niiden omistajat voidaan jäljittää. 


Guardia Civil virkamiehet myös sanoo, että he ovat pidättäneet myös viime aikoina useita ihmisiä eri puolilla maata kukko- ja koiratappeluiden harjoittamisesta, jotka molemmat ovat laittomia Espanjassa. 


Costa de Sol News