9.9.2011

Espanja tuhoaa 7.7. Hehtaaria rantaviivaa päivittäin - Greenpeace


Greenpeacen mukaan Espanja on tuhonnut 7,7 hehtaaria luonnon rantaviivaa päivässä sen jälkeen, kun se tuhosi yli 50.000 hehtaaria rannikolla vuosien 1987 ja 2005 aikana.


 

Tiedot julkaistiin perjantaina ympäristönsuojelun ryhmä Greenpeacen lehdistötilaisuudessa Madridissa. Greenpeacen Espanjan johtaja sanoim että "vakavinta on, että tämä suuntaus jatkuu."

Pahimmin kärsineet alueet Greenpeacen mukaan ovat Benidorm, Marbella, Valencian ja Cantabrian. Raportissa tuomittiin valtava El Algarrobico hotelli, joka rakennettiin laittomasti jo vuonna 2005 ja 2006 sen todettiin sijaitsevan suojatun puistoalueen Cabo de Gatan eteläosassa. Hotelli on edelleen pystyssä vaikka purku määräyksestä on annettu tuomioistuimissa.

Greenpeace kehotti lujittamaan paikallisia lakeja, joilla suojellaan rannikot, lisäten, että ylirakentaminen on johtanut vakavaan vedenlaadun heikkenemiseen katastrofialueilla ja kun kunnat vielä aikovat rakentaa lisää asuntoja, hotelleja ja venesatamia alueille, "todellinen luksus ei ole viiden tähden hotelli vaan puhdas luonnonranta. "

Jotkut esittämät luvut Greenpeace puhuvat puolestaan​​:

    8 jalkapallokenttää käsittävä alue per päivä on tuhoutunut Espanjassa viimeiset 20 vuotta.
     Joissakin kunnissa yli 75%:ia kaupunkeja on kehitetty pelkästään meren rantaan ja lähes 25% rannikon rannoista on keinotekoisia.
     Vuonna 2004 talousarviossa tarvittiin matkailualan infrastruktuuriin ylläpitoon (lentokentät, satamat, hotellit, rannat) yli 25 prosenttia liikevaihdosta.
     Vuonna 2010 Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on tuominnut Espanjan EU:n standardien noudattamatta jättämisestä liittyen uimavesien laatuun.
     Yli 300 ihmistä, mukaan lukien poliitikot ja liikemiehet, kokivat vuonna 2010 korruptiota tai lahjontaa.

Raportin mukana on kuvia ennen ja jälkeen paikoista, kuten Marbellasta siltä ajalta, kun se oli vielä kalastajakylä. Katso kuvat täältä