28.6.2011

Mallorca - aurinkoa ja rantoja

Mallorca on synonyymi auringolle ja rannoille, mutta sen lisäksi se on myös saari, joka pitää sisällään monia kuvauksellisia postikorttimaisemia. Se on suurin Baleaarien saariryhmän saarista, 100 kilometrin välimatkan päässä Espanjan mantereesta. Se tunnetaan rauhallisena saarena.

Palma, pääkaupunki, on mukava kaupunki, jossa voi kävellä lähes kaikkialla. Ensimmäinen vierailu majesteettisessa katedraali Santa Mariassa (liput: 4 euroa), herkkä Gothilainen helmi.


Katedraalin vieressä on palatsi Almudaina (sisäänkäynti: 3,20 euroa). Se on muinainen linnoitus joka rakennettiin Rooman raunioista jäljellä olevista osista silloin kun Mallorcaa hallitsi Saracens. Voit kuljeskella aulatiloissa sekä nauttia pihoista ennen kiipeilyä Palau Reial Streetiä ylöspäin ja käänny heti Almudainan suuntaan Major Soitan juutalaiskortteliin. 


Tältä löydät monta uutta myymälää. Rebost (Santa Clara, 5), on pieni myymälä, joka avattiin alle vuosi sitten, jolloin valmistettua ruokaa myydään takaisin kahdeksannentoista vuosisadan reseptejä.
Forn Can Miquel (Carrer de Sa Pelleteria, 8A) on erittäin suosittu leipomon kanssa puuhella, jossa kaikki pullat leivotaan koska se toimii puolivälin kuudennentoista vuosisadan. Pullat ovat kuuluisia siitä, että paras saarella (välillä 12 ja 18 euroa).


Lopussa päivän, mennä Parc de la Mar, vain että jalka majesteettinen katedraali ja istua hetken terassilla, ja Guinnessin Talo olutta. Sen sijainti on sen arvoista.


Saat juoda, eniten Purobeach Palm Bay, keidas design-sohvat ja valkoiset balilaista vuodepaikkaa ympäri uima-allas.