20.6.2011

Hevosia myydään Espanjassa teurastamoille nyt rahapulassa

Talouskriisin venyminen tekee asioista entistä vaikeampaa hevosten kasvattajille. He joutuvat nyt  kohtaamaan eläimistä aiheutuvat ylläpitokustannukset, ja kysynnän ollessa vähäistä eivät saa myytyä eläimiä uusille omistajillekaan, joten satoja hevosia on ryhdytty teurastamaan liha markkinoille viime kuukausina.

Vain Malagan maakunnassa on lisensoitu teurastamo joka saa käsitellä hevosia. Matadero Industrial Humilladero, sanoo, että kolme kuukautta sitten, kun massateurastus alkoi on hevosia teurastettu noin 1000 eläintä, keskimäärin noin 70 viikossa. Hevosenlihaa viedään Espanjasta ulkomaille mm. Ranskaan, Saksaan ja Italiaan.

Kasvattajat eivät pysty jatkamaan hevoskasvatusta säilyttäen samalla kannattavuutensa. Hevosista aiheutuvat kuukausittaiset kustannukset ovat noin 150 euroa pää, ja he eivät voi myydä niitä, joten he ovat löytäneet taloudellisesti kannattavan ulospääsyn asiassa.

Sen sijaan että he joutuisivat maksamaan eläimen hävittämiseen liittyvät kustannukset, he voivat saada nyt maksuksi noin 250 euroa toimittamalla hevosen teurastamolle.


(Tietolähde costanews.com 16.6.2011)