4.6.2011

Herkkuja AndaluciastaAndalusian herkuista nautitaan hitaasti. Espanjan Algarinejon kylässä sijaitseva Restaurante Casa Piolas on tunnettu keittiöstään, joka edustaa uutta andalusialaista gastronomiaa.
Tänne tullaan nauttimaan herkuista ajan kanssa.

Kodikkaasti sisustetussa ravintolassa asiakas kiinnittää huomionsa vanhoihin vinyylilevyihin, jotka ovat uusiokäytössä aluslautasina.
À la carten sijasta herkuttelija valitsee 13 ruokalajinmenú de degustación (50 euroa). Sen seurassa vierähtää helposti parisen tuntia. Mutta täältä ei ole kiire pois. Kaiken kruunaa huolella valittu viinilista, joka tekee vierailusta unohtumattoman.

Keittiössä häärii nuori lupaus, Brasiliasta kotoisin oleva Diego Gallegos. Ennen asettumista Espanjaan Gallegos työskenteli São Paulossa ja Perun Limassa. Brasilialaisten ja perulaisten huippukokkien lisäksi hän on työskennellyt myös espanjalaisten huippukeittiömestareiden kanssa.

Suurin ero brasilialaisen ja espanjalaisen keittiön välillä on, että brasilialainen keittiö vaatii useita raaka-aineita ruokalajiin. Brasilialainen keittiö pohjautuu perinteiseen ranskalaiseen keittiöön ja espanjalaisen keittiön monipuolisuus auttaa ruokalajien luomisessa. Brasiliassa suuntaus on menossa enemmän Välimeren keittiön suuntaan.

- Espanjan Andalusia lumosi minut ja olen asunut täällä jo kymmenen vuotta. Alun perin minun piti opiskella oikeustiedettä, mutta värejä ja tuoksuja tulviva keittiö houkutteli minut, ja sillä tiellä olen edelleen, Diego Gallegos sanoo.

Casa Piolasin erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa hanhenpateen ja suklaan avioliitosta syntynyt "satavuotinen oliivipuu, andalusialainen maisema" sekä carpaccio, joka lihan sijasta valmistetaan vesimelonista.
Pöytävaraus on suositeltava, sillä paikkoja tässä kulinaristin temppelissä on vain 30.

(Ravintola: Restaurante Casa Piolas, C/Ramón y Cajal 1, 18280 Algarinejo (Granada), Puhelin: + 34 958 31 22 51, www.restaurantepiolas.es)

-Tietolähde: Julkaistu: 20.05.2011 06:00 Iltasanomat