25.5.2011

Koira liikenteessä - Eläin tapaturmat

Malagan teillä kuolee keskimäärin viisi eläintä päivässä. Euroopan autoliiton kertomus osoittaa, että vuoden 2010 syyskuuhun mennessä liikenneonnettomuuksissa Malagan ympäristössä kuoli 1618 eläintä jotka poliisi kirjasi ylös liikenneonnettomuuksien yhteydessä. Kaksi kolmasosaa näistä koirista eli 59 % menehtyi sivuteillä, onnettomuuksissa sattui kuusi kuolonuhria ja 28 vakavasti loukkaantunutta matkustajaa.

(tietolähde: Costa News) 


Koira suojelee loukkaantunutta kaveriaan


 

Costa del Sol on kuuluisa kulkukoirista ja jokainen kohtaa näitä unohdettuja eläimiä matkansa varrella. Jos ajat autolla Malagan ympäristössä on valitettavasti vain ajan kysymys jolloin itse todennäköisesti ajat koiran päälle tai kohtaat ainakin vaaratilanteen tiellä jossa kulkukoira on osallisena. 


Kysymyksiä herättää poliisin kirjaamien tapausten lisäksi tapaukset joita sattuu ilman virkavallan saapumista paikalle. Uskon, että tuo virallinen 1618 koiran määrä on vain murto-osa todellisista kuolemista, EI TODELLINEN LUKU. Moni ajaa koiran ylitse jatkaen matkaansa ja jättäen loukkaantuneen/kuolevan eläimen jälkeensä. Espanjalaiset ei juuri kulkukoiria väistä vaan päälle ajetaan surutta.


Asuin Alhaurin de la Torressa, Malagan pohjoispuolella, puolisen vuotta ja ajoin viikottain Malagaan kauppareissuille ja asioita hoitamaan. Lähes joka reissulla oli uusi koira menehtynyt tien reunaan. Surullisinta näissä on ihmisten välipitämättömyys, eläin saattaa olla pahoin loukkaantunut, mutta kukaan ei pysähdy sitä auttamaan vaan eläin menetyy hitaasti omiin vammoihinsa.


Yhä edelleen jaksan ihmetellä EU-maassa tapahtuvaa raakaa eläinten kohtelua ja välipitämättömyytta jolle ihmiset vielä pystyvät sulkemaan silmänsä.