3.2.2011

Luxusta koirille verkkokauppa YOOX.comista


Hypähdys Italiaan ja siellä www1.yoox.com verkkokauppaan josta löytyy myös kategoria koirien omistajille. Itse olen kahden koiran omistaja ja silloin tällöin tulee etsiskeltyä koirille jotain uutta verkkokaupoista, mutta kuinka paljon olen valmis maksamaan näistä luomuksista?

Yoox. com tarjoaa usean suunnittelijan luomuksia ja hinnat ovat kyllä sitten myös sen mukaiset. Pantojen keskihinta liikkuu siinä 100 e tienoilla, kalleimmat yli 200 e:ssa ja löysinpä yli 400 e pannankin. Koirien pedit ovat designia ja hinnat pilvissä. Pelkästään pedin kehikko voi maksaa 1.700 euroa! Tähän vielä yleellinen patja joka on ostettava erikseen. Hmm, mieleen tulee väkisinkin ajatus olenko ollenkaan shoppailemassa oman tilipussini asettamissa rajoissa oikeassa kaupassa? Vastaus  En. 

Ostin aikoinaan Animal Gearin paksun nahkapannan hintaan 45 e. Se on kestänyt tuulet ja tuiskut, piehtaroinnit ja väännöt, meriveden ja lumen, hiekan ja saven jne jo kolmisen vuotta. Panta on niin hyvä perus nahkapanta että kun välillä muistaa esim. satula vahalla sitä hoitaa niin se tuntuu kestävän ja kestävän.  On mahtavaa, kun tuote ylittää odotukset. Aluksi ajattelin, että varmaankin ajansaatossa kukkakuvio kuluu tai haalistuu pois, mutta siinä se on pannassa edelleen yhtä kauniina kuin uutenakin.


Toisin kävi aikoinaan Hurtta tuotteen pannoille joissa oli mukavasti pimeetä kautta ajatellen heijastin nauha pannan ympärillä, muutama viikko ja hups, heijastin nauha halkeili ja se oli purettava kokonaan pois. Hmm, hieman harmitti koska ostopäätös oli syntynyt nimenomaan pannan heijastavuuden ansiosta. Hurtta tuote mainostaa laatua ja hinnat ovat sen mukaiset. Noh, en tiedä kuinka hyvin heijastimet yleensä kestää muissa tuotteissa, mutta meidän Allin sademanttelin heijastin teksti "Hurtta" rapisee samallalailla. Mantteli on 2 vuotta vanha ja muuten erinomaisessa kunnossa. Ehkäpä nuo heijastimet on hyvä jatkossa hankkia koiralle aivan erikseen. 

Ja palatakseni asiaan.... Yoox.com myy siis suunnittelijoiden luxus tuotteita. Entäpä niiden kestävyys? Totta on tietysti, ettei "timantti" pantaa kannata ostaa meidän koirille, koska rymyäminen on sitä luokkaa että ne vahingoittaisivat vain toisiaan prameilla koristeilla, piikeillä tai niiteillä. Päädyin sulkemaan Yoox.com verkkokaupan hyvillä mielin ja tyytyväisenä päätökseeni katsoa jospa Animal Geariltä löytyisi jälleen sopuhintaisia kestäviä tuotteita Allille ja Lilille : )