6.12.2010

Joulun tapahtumat Espanjassa

Joulu Espanjassa kestää läpi joulukuun puolivälistä aina 6. tammikuuta. On jättiläismäiset usean miljardin euron arpajaiset, loistavia Jeesuksen syntymä näytöksiä, paljon hyvää ruokaa ja yksi suurimmista uudenvuoden juhlista jotka olet todennäköisesti nähnyt. Kuten lähes koko läntisen maailman, Joulun vietto on alkanut nostaa tapahtumia joka vuosi aikaisemmin vuosittain. Perinteisiä makeisia kuten Turrón ja marsipaani ilmestyy supermarketteihin lokakuun lopussa.Ympäri Espanjaa on Joulun ajan tapahtumia. Tässä joitain tärkeämpiä pikkujouluajan tapahtumia.  Lue lisää Espanjan Festivaalit joulukuussa.

    
* 7-08 Joulukuuta - Immaculate. Joulu alkaa täältä. Sevillan pyhimys juhla, jossa yliopiston soittokunta esiintyy ja jossa "keräännytään Immaculate Virgin on Plaza del Triunfo - patsaalle" (katedraalin takana) perinteisessä asussa ja lauletaan perinteisiä lauluja.  


    * 8. päivän aamuna Lapset tanssii aukiolla. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle.

    
* Joulukuun 13 - El Dia de Santa Lucia, on sokean pyhimyksen päivä. Perinteisesti sokeat laulavat joululauluja kaduilla, vaikka tämä on harvinaisempaa nykyaikana.


    
* 21. joulukuuta - lyhintä päivää vuodessa vietetään Granadassa ja Jaenissa, hyppäämällä läpi varta vasten festivaalia varten rakennettuja kokkoja. Näin opetetaan, että lapsien ei pidä leikkiä tulella.


    
* Joulukuu 22 - El Gordo, massiiviset espanjalaiset arpajaiset. Arpajaiset on niin iso tapahtuma, että arpoja aletaan myymään jo elokuussa!