13.12.2010

Jouluaatto Espanjassa

Jouluaatto on perheen juhlaa myös Espanjassa. Useimmat ravintolat ovat kiinni. Jos saat itsellesi kutsun perheeltä on se syytä hyväksyä, mutta olet todennäköisesti pyytämässä heidän nuorimman tyttärensä kättä kuin saada kutsun tähän pyhään perhetapahtumaan.
Keskiyöllä soivat paikallisen kirkon kellot, jossa palvotaan "Misa Del Galloa", on sanottu, että kukkojen tungos oli tuona yönä kun Jeesus syntyi ja siksi kukkoa muistetaan.
Suurin "Misa Del Gallo" on benediktiiniläisluostari Montserratissa lähellä Barcelonaa.
Aikuiset vaihtavat lahjat jouluaattona ja lapset saavat usein jotain pientä, mutta nuorten on odotettava tammikuun 6 päivään asti lahjoja.


Perinteisesti myös joulupäivä on perheen päivä - parit yleensä viettävät jouluaattoa vanhempien luona ja joulupäivää toisilla vanhemmilla.
Kuitenkin viime vuosina yhä useammat ihmiset ovat alkaneet syödä ravintoloissa joulupäivänä. Ravintolat mainostavat joulun menuta jo hyvissä ajoin. Se on mahdollista varata vasta melko myöhään.
Iltaan mennessä, useimmat kaupat ja baarit ovat avanneet jälleen ovensa ja nuoret viettävät aikaansa enemmän kaupungissa.

 
6 tammikuuta on lähes yhtä tärkeä kuin joulu itse, erityisesti lapsille, koska tämä on päivä, jolloin he saavat lahjoja. Hauskuus alkaa illalla, kun kolme kuningasta johtaa niiden kulkuetta kaduilla, heittää makeisia lapsille. (huhujen mukaan Santa moonlights kuin Three Kings kulkueet vaikeina aikoina ovat perusteettomia).
Jokainen syö myös Roscan makeisia, donitsin muotoista leipää (tosin paljon isompi kuin donitsi) jossa on jää kirsikat ja sokeria. Muovinen lelu on kätketty seokseen, joten älä syö liian nopeasti. Hän, joka löytää lelun saa onnea tulevalle vuodelle.