19.12.2010

Guardia Civil tutkii 20 pakastimesta löydetyn koiran kohtaloa

"TORREMOLINOS kaupungintalo puolusti käsittelyä Parque löytöeläintalon tilanteesta pidätyksen jälkeen jossa syytetään eläinkeskuksen johtajan väärinkäyttäneen löytöeläintalolle tarkoitettuja maksuja.
 

Marraskuun 18. päivänä kaupungintalo sai virallisen raportin Guardia Civililtä koskien väitettyihin sääntöjenvastaisuuksiin keskuksen eutanasia menettelyjen osalta. Päivää myöhemmin, 23. marraskuuta, se palkkasi eläinlääkärin hoitamaan jäljellä olevia eläimiä. 24. marraskuuta Turvakodin sopimus lopullisesti peruttiin, ja kaupungintalo lakkautti Paraíso turvakodin ja määräsi Alhaurin de la Torressa sijaitsevan löytöeläintalon palvelemaan kunnan löytöeläin asioissa.

Maanantaina ja tiistaina viime viikolla kaikki jäljellä olevat eläimet siirrettiin Paraíso tarhalle.

Samana päivänä raatihuone antoi julkilausuman, Guardia Civilin virkamiehet löysivät noin 20 uutta kuollutta eläintä pakastimesta Parque löytöeläin tarhalta, ja tutkivat olosuhteita heidän kuolemaansa."


Espanjan koira ongelma pyörii pyörimistään. Löytöeläintarhoja on joka nurkalla, eläimiä annetaan eteenpäin parin kympin maksusta, metsästäjät hakevat koiria tarhoilta metsästyskaudelle mukaan ja hirttävät sitten kiitokseksi puuhun kauden jälkeen, nääntyneet, hirttoköydestä löytyneet hakatut koirat palautetaan tarhoilta takaisin omistajilleen koska niiltä sattuu löytymään mikrosiru. 


Koirien kohtelu julmalla ja törkeällä tavalla on espanjalaista arkipäivää. Ei voi kuin ihmetellä ihmisten julmuutta tässä kulttuurissa ja miten näkyvästi se vielä toimii, kenellekään Espanjassa vierailevalle ei jää epäselväksi se miten huonosti eläimiä kohdellaan maassa joka kuitenkin on yksi EU-valtioista. Asiaa ei helpota myöskään se, että koiranpentuja myydään eläinkauppojen ikkunassa ja kuka tahansa voi tehdä heräteostoksen, ostaa suloisen pennun ja potkaista sen autosta sitten tien poskeen, kun ei muilta kiireiltään välitä enää hoitaa sitä.


Eläinsuojelulait puuttuvat, eläinten oikeuksista puhumattakaan. Ulkomaalaiset näkevät ongelman ja yrittävät auttaa räpiköiden loputtomassa suossa koirien kanssa. Törkeää on myös se, että edellä mainitussa tapauksessa tarhoihin ei voisi enää luottaa. Moni hyvä ihminen vie löytökoiran sillä ajatuksella tarhalle, että sitä suojellaan, hoidetaan kuntoon ja sille etsitään uusi, hyvä koti. Valitettavasti tarhat pursuavat kaiken karvaisia kavereita ja muutamasta kympistä ne luovutetaan kenelle tahansa...

- ihmisen sivistyksen tason näkee siitä kuinka hän kohtelee eläimiä -