17.12.2010

Group Mijas kertoo laittomasti rakennettujen asunto ongleman vaikuttavan jopa 500 000 ihmiseen

Mijaksen laittomien-asuntojen omistajien yhdistys (ARV) sanoo ongelman olevan liian ison ja raskaan. Käsittely olisi tapaus-kohtaista tai jopa kaupunki-by-kaupunki pohjalta ja he ovatkin nyt vaatineet Andalusian säätämään massiivisen armahduksen järjestelmään ongelman ratkaisemiseksi.

Tähän mennessä on väitetty, että asia on ratkaistava parhaiten paikallistasolla kuin kaupungeissa. Olisi tärkeää päivittää paikalliset kehittämissuunnitelmat (PGOUs), se on prosessi, joka voi sisältää maa luokituksien muuttamista lailliseksi.


Mutta aikaisempaa lähestymistapaa ei voida hyväksyä sillä perusteella, että se on täysin tehotonta ja epäoikeudenmukaista ja aivan mielivaltainen. Muun muassa jotkut tapaukset käsitellään hallinnollisessa menettelyssä, kun taas toiset joutuvat syytteeseen rikosasioista, he sanovat. "Se on kaaos, sanoo konsernin lakimies, Ricardo Santandreu. "Haluamme hieman järjestystä."

Ryhmä kehottaa Andalusiaa seuraamaan Extremaduran mallia,  jossa sosialistinen PSOE ja Partido Popular ovat päässeet sopimukseen ja harkinneet armahdusta järjestelmästä laittomiin koteihinsa. Tämä avaa tien laillistaa kaikki muut rakennukset paitsi ne jotka on rakennettu erityisesti suojeltavalle maalle.


(tietolähde Costa News)