18.11.2010

Vanhasta asemarakennuksesta uusi koti

Sveitsin Alppien sydämessä, Gruben asema aloitti toimintansa vuonna 1904 kapearaiteisen rautatie-Montreux-Berner Oberlandin yhtenä asemana.  Junan saattoi pyydettäessä jopa pysäyttää talon ovelle.



Kaksi rautaista muuntajaa käytetään erottamaan keittiön ruokailutilasta. Huonekalut on ruostumatonta teräs, Bulthaupin räätälöimät, suunnitellut arkkitehti ja omistaja, Antoine-Kioes Bertherat.


 Alkuperäinen ohjauspaneeli, jossa on sisäänrakennettu rauta tulisija, on perusta työalueelle. 



Uusi ikkuna, avaa toisen pää huoneesta jotka on päällystetty mohair villa verhoin - Methaphores. Verhoiltu seinä, joka toistuu useissa huoneissa, Arpin, nojatuolit, Jean Royère, matto, Danemark, ja pieni lamppu, Intia Mahdavi.


Sohva, sijoitetaan "L" muotoon ja se on verhoiltu luonnollisella värillä joka on yhteydessä maan läheisten värien kanssa. Ugo Rondinone laatikko täyttää koko seinän.


Tällainen puulaatikosta rakennettu tilava kylpyhuone määrittelee ja tukee pääty seinää. Kaksi kappaletta George Nakashima yöpöytiä. Muotokuvat ovat Erich Bieler ja seinälle lampettipeilit Charlotte Perriand.