1.11.2010

Tutustu Espanjan Viini Reitteihin


Tutustu Espanjaan pitkin Viini Reittejä ja näe maan tärkeimmät viinialueet. Matkan varrella joudut opiskelemaan viinien valmistuksesta, ja saat maistella maailmankuuluja vuosikertoja. Mutta ei tässä kaikki. Voit myös nauttia kulttuurista, luonnonvaroista ja kulinaarisesta perinnöstä yksilöllisesti eri alueilla, joissa kaikissa on yksi yhteinen piirre: hyvä viini.

Viini Reitit tarjoavat vaihtoehtoja, josta löytyy jotain jokaiseen makuun. Valitse vain kohde, ja löydät viinit ja Espanjan hyvin erikoisella tavalla. Voit aloittaa matkasi pohjoiseen, Galiciassa, josta löydät reitin Rias Baixas, joka on Albariño viinin koti. Tämän raikkaan ja nuorekkaan viinin seuraksi sopii hyvin herkulliset Galician herkut, kuten kala ja äyriäis ruoat. Tee matka vierailemalla rannikolla, jossa on upeita rantoja, ihanteellinen paikka vesiurheilulajien kokeiluun tai vain ihailemaan kaunista paikallista maisemaa, Islas Atlánticas National Park tarjoaa yhden kohokohdista. Kruunaa vierailusi tyylillä La Tojassa, voit hemmotella itseäsi kauneushoidoin paikallisessa kylpylöissä.


Asu Pohjois-Espanjassa, Baskimaassa, josta löydät Rioja Alavesan reitin. Tiesitkö, että joidenkin Espanjan kansainvälisesti tunnetuimmat viinit tuotetaan täällä? Alueella on joitakin uusia viini alueita: avant-garde rakennuksia ja viinitiloja jotka on suunnitellut maailman johtavat Nykyarkkitehdit, kuten Santiago Calatrava, Bodegas Ysios Rosendahl, tai Frank O. Gehry, joka on suunniteltu "Ciudad del Vino" viini keskuksen Elciego. Miksi et kokeilisi "vinotherapy" viiniterapiaa ja aktivoisi kehon ja mielen? Ja tietysti siellä on myös maailmankuulu Baskimaan keittiön antimet nautiskeltavaksi.Pelkästään 100 km päässä sijaitsee Navarran viini reitti. Matkalla vieraillaan Oliten ja Tafallan kylissä. Molemmat muistuttavat alueen merkityksestä koko historian aikana Camino de Santiagon pyhiinvaelluksen reitillä, joka on Unescon maailmanperintöluettelon kohde.

Matkamme jatkuu Aragóniiin sekä Somontano viinitielle. Alue sijaitsee aivan Pyreneiden juurella ja siellä valmistuu loistavia viinejä. Mutta viini on vain yksi monista tervetulleista yllätyksistä tässä osassa Huescan maakuntaa, jossa lisäksi viini-ja muistomerkkien kaupungit ja kylät, kuten Barbastrossa ja Alquézar sijaitsevat ja löydät sieltä myös Sierra y los Cañones de Guaraan luonnonsuojelualueen: Ainutlaatuinen maiseman Euroopassa täynnä kanjoneita ja rotkoja, joten se seikkailu paratiisin ystäville.

(tietolähde www.spain.info)