4.10.2010

Syksy on sienien aikaa

Kun syksy saapuu Espanjaan, niin todellinen makuelämys löytyy metsästä: metsäsien. Jos menet markkinoille tähän aikaan vuodesta löydät laajan valikoiman syötäviä sieniä. Baarit ja ravintolat valmistavat erikoismenun jossa on tarjolla näitä herkullisia hedelmiä maaseudulta. 
Kun sataa, vuorista ja metsistä tulee ainutlaatuinen "ruokakomero"joka tarjoaa monia eri lajeja syötäviä sieniä. Kun ne valmistetaan, ne ovat herkullisia suupaloja tai maukkaita seuralaisia lisättäväksi eri annoksiin. Luonnonvaraiset sienet ovat vähärasvaisia, ja ne koostuu suurimmaksi osaksi vedestä, mutta ne ovat hienoja maultaan silti. Ne voidaan valmistaa monin eri tavoin: paahdettu, paistettu, friteerattuja, grillattu, salaateissa, haudutettuna kuin koristeeksi ... Kaikki aivan yhtä herkullisia.
Syksy on kauden parasta aikaa syödä niitä, vaikka nämä herkut löytyvät myös muina aikoina vuodesta kuten keväällä. Syys aikaan, ravintolat tarjoavat asiakkailleen monenlaisia ruokia ja reseptejä käyttäen metsäsieniä tärkeimpänä ainesosina. Sama pätee baareissa, jotka yleensä tarjoavat tapaksia ja "raciones" (suurempia annoksia) luonnonvaraisten sienten jokapäiväisiä erikoisuuksia.
Mykologiseen matkailu
Monilla alueilla pidetään sieni tapahtumia, joiden kursseilla voit oppia, miten kerätä eri sienet, niissä on maistiaisia ja opastettua poimintaa sekä retkiä maaseudulle. On olemassa myös alueellisia ja paikallisia sieni järjestöjä, jotka järjestävät toimintaa ja retkiä sieni asiantuntijoina. Voit jopa löytää hotelleja kyseisellä teemalla sisältäen majoituksen, sieni alkeiskursseja ja poiminta retkiä. 


(lähde: spaininfo.net)