7.10.2010

Naimisiin Espanjassa

Espanjassa on mahdollista järjestää kansalais-ja uskonnollisia avioliittoja ulkomaalaisille tai ulkomaalaisen ja Espanjan kansalaisen välillä, jos teet paperityöt ensin hyvin. Lisäksi Espanjan hallitus valmistelee parhaillaan sopimuksia ei-katolilaisten uskontojen suhteen. 

Tällä välin yksittäisten pappien on mahdollista toimittaa avioliittoon siunaaminen katolisen kirkon menoin.
Roomalaiskatolinen AvioliittoNämä ovat paikallisen arkkipiispan alaa ja yleensä vaativat kastetodistuksen ja lakisääteiset ilmoitukset kummankin osapuolen kotimaassa, ja todistuksen vanhemmilta siitä, että heidän poikansa / tyttärensä on naimattomia. Muodollisuudet vaihtelevat huomattavasti pitäjästä riippuen ja papin vaatimukset on tarkistettava hyvissä ajoin.
Siviili AvioliitotSaatujen tietojen mukaan Madridin siviilirekisterin vaatimukset ovat:

    
* Syntymätodistus (liitettävä valaehtoinen käännös)
    
* Passi
    
* Konsuliohjeiston rekisteröintitodistus
    
* Konsuliohjeiston Todistus Ei-estynyt avioliittoon


      
Se on myös yleinen vaatimus sille, että nähdään oletko asunut laillisesti Espanjassa ja tämä tapahtuu antamalla kopiot todisteista paikalliselle kaupungintalolle.
Asiat voi vaihdella eri rekisterien välillä ja hakijoiden pitäisi tarkistaa aina mitkä asiakirjat ovat tarpeen. (Huom, yleisesti koko Andalusiassa kaikki nämä asiakirjat ovat pakollisia).
Kun asiakirjat on jätetty, ilmoitus avioitumistarkoituksesta näkyy konsuliohjeiston ilmoitustaululla 21 päivää. Näin hakija voidaan hyväksyä vain, jos hän on asunut 21 päivää konsuliohjeiston alueella, jossa ilmoitus näkyy.
Jos toinen osapuolista asuu Suomessa ja heidän pitäisi kääntyä lähimmän Suomen konsulaatin puoleen saadakseen tietoja menettelystä.

GibraltarJos avioliitto Espanjassa ei ole kansallisuuden tai muista syistä mahdollista, Gibraltar voi tarjota mahdollisen vaihtoehdon. Se on melko suoraviivainen ja seremonia tapahtuu Englanniksi. On suositeltavaa mutta ei välttämätöntä varata rekisterinpitäjälle aika useita viikkoja etukäteen. Tämä voidaan tehdä puhelimitse.
Paperityöt on oltava valmiina päivää ennen eilen ja erityinen lupa vaaditaan muilta kuin Gibraltarin asukkailta. Tähän sisältyy valaehtoinen lausunto paikallisessa lakimiesten toimistossa.  


Tarkemmat tiedot saa rekistereistä toimipaikka: kirjaaja Avioliitto Kirjaamo, 277 Main St, Gibraltar. Puh. 350 72289 tai 350 78303.