7.10.2010

Lemmikille portaat tai ramppi kulkemisen helpottamiseksi


On tärkeää tarjota hyvä elämä lemmikille, varsinkin jos lemmikilläsi on jo ikää tai joitain terveysongelmia. Vanhat koirat kärsivät yleensä nivelsairaudesta ja joskus myös ylipainosta jolloin koiralle on iso ongelma hypätä ylös esim. sängylle.

Näissä tapauksissa on parempi käyttää jonkinlaista tukea ja alustaa apuna, yleensä rampia tai portaita. Luiskat ovat käytännöllinen ratkaisu ulkona puutarhassa tai saadaksesi koirasi kulkemaan autoon itse.
Myös pienikokoisilla kissoilla ja koirilla on samanlaisia vaikeuksia mm. kokonsa puolesta. Pet portaat on valmistettu joko puusta tai vahvasta muovista, niitä on saatavilla erimuotoisia ja niitä on mahdollisuus taivutella joka auttaa varastoinnissa ja uudelleen käyttöön otossa.  Auto-ja uima-rampit on yleensä valmistettu metallista tai vahvasta muovista, yleensä niissä on päällystemateriaali, joka ei vahingoita koirasi jalkoja. Uima-ramppi saattaa pelastaa koirasi hengen jos se valvomattomassa tilanteessa joutuu altaaseen eikä pääse sieltä ylös itse.Auto ramppeja on monia malleja, on matalat ja korkeat mallit joita voidaan käyttää erilaisissa auto malleissa. Jotkut niistä ovat säädettävissä lemmikille sopiviksi.