12.10.2010

Hevostallit myös Espanjaan!


Hevoset ovat kautta historian olleet merkki ylpeydestä ja kunniasta, ne myös symboloivat ystävällisyyttä ja vilpittömyyttä. Hevosesta huolehtimisen voit aloittaa rakentamalla sille eläinsuojan eli tallin.

Tallit ovat erilaisia, mutta se tulisi rakentaa sen mukaan kuinka monta hevosta sinulla on tai tarvitset talliisi vuokralle taloudellisesti kannattavaa tallinpitoa ajatellen. Joissain talleissa on rakennettuna myös asuinhuoneisto samassa sekä satulahuone.


On olemassa monia eri malleja kuten perinteinen, moderni, metalli ja puutalo malli.Suurin osa talleista on puusta ainakin Suomessa. Espanjassa hevossuojat on rakennettu pellistä ulkoilutarhan sisäpuolelle. Materiaali pitää ääntä sateella eikä sovellu hyvin ympärivuotiseen käyttöön ja kestämään talven myrskyjä. Espanjassa eläinsuojiin ei juurikaan panosteta.


Tallit vaihtelevat muodoltaan, väriltään ja suunnittelultaan, joissain on isompi yläosa tai ullakolle varastoidaan paaleja, ja niissä on satulahuone valjaille ja satuloille sekä hevosen tavaroille. Espanjassa yleisesti näitä ei juurikaan löydy. On olemassa erikseen suuria ratsastuskeskuksia jotka panostavat asioihin aivan erilailla kuin yksityiset, pienet hevosten omistajat. Paljon olisi opittavaa.......hevosethan seisovat useimmiten paljaalla maalla ilman mitään suojaa.
Seuraavassa muutama malli jotka sopivat myös tänne lämpöiseen ilmastoon.Lue lisää: Luxury Horse Barn rakennussuunnitelmansa | Outdoor Decor