1.10.2010

Costa del Sol uutiset

BENIDORM:in kaupungin neuvosto valmistelee muutoksia sääntöihin, jolla voidaan rajoittaa julkisten tilojen kuten baarien, ravintoloiden ja kahviloiden käyttöä.

Neuvosto on yhä huolissaan siitä, että monet 180 yrityksestä on luvannut poistaa pöydät ja tuolit jalkakäytäviltä, mutta tähän asti ovat ottaneet enemmän tilaa kuin ovat saaneet luvan siihen.

Neuvoston edustaja sanoi, että selvittääkseen tilannetta on tarpeen tehdä selvät rajat asialle, joko eri värisillä katukivillä tai maalaamalla linja niin, että omistajat tietävät tarkalleen, kuinka paljon julkista tilaa he saavat käyttää
(costadelsolnews.com)

Andalusian ympäristöasioiden osasto on aloittanut tutkinnan satojen kuolleiden kalojen löydettyä Guadalhorcen joessa Pizarrassa.

Siirtää tulee sen jälkeen paikallista Izquierda Unida puolueen viime viikolla esiin kuulutuksen että viime korjaustyöt, tien ylitys joella oli aiheuttaa kuoleman paljon nuoria kaloja.

Sr Esteban, joka on myös KY: n koordinaattori Guadalhorcen laaksossa sekä lääninhallituksen jäsen syytti "huonoa suunnittelua" uudessa betoniseinässä, jossa vesi kulkee liian pienistä reistä läpi, jolloin veden paine ja nopeus estää kalojen läpi pääsyn ja vaatii pikaista korjausta asiaan.

Joen ylitys sijaitsee Camino de Villalón kohdalla - joka toimii pääasiassa reittinä Pizarraan A357-moottoritieltä - tuhoutui tulvan aikana raskaan talven myrskyjen johdosta ja oli suljettuna kuukausia ennen kuin AAA sai valmiiksi korjaustyön kesäkuussa.

Suunnittelun puutteet aiheuttavat "dramaattisia seurauksia" kaloille ja konkreettisesti "muuttaa joen virtauksen luonnetta, joka tuottaa suuria ympäristövahinkoja" myös joen ekosysteemille.

Kuitenkin Pizarran pormestari Francisco Vargas,  syyttää kiihostuksesta "pelotteluun" ja sanoi, että juntta on selvittää erilaisia mahdollisia syitä siihen miksi kalat ovat kuolleet  - mitään myrkkyjä joesta ei ole löydetty.  Suunnittelu joen ylityksessä on ollut "sama kuin se on ollut 10-20 vuotta", hän sanoi.
(costadelsolnews.com)

Silmällä pitäen kylmää syyssäätä, kotitaloudet tulevat maksamaan enemmän sähkölaskua huomisesta alkaen.

Sähkön hinnan viimeisellä vuosi neljänneksellä on määrä kasvaa 4,8 prosenttia.

Hinnan nousu tulee vaikuttamaan noin 22 miljoonaa asiakkaaseen. Asuntojen yö tariffeja nostetaan noin kolme prosenttia, kun taas ne, jotka eivät voi yö tariffiia käyttää maksavat noin viisi prosenttia enemmän. Asian hyväksyi Espanjan hallitus viime viikolla ja korotukset on sidottu energia-alan yleiskorotuksiin. Teollisuus-, matkailu-ja kauppaministeriö sanoi kasvun olevan seurausta raaka-aineiden korkeiden hintojen ja suuremman kysynnän odotuksista talvella ja arvioi, että se merkitsee keskimäärin laskussa 1,7 euron korotusta.

Kuitenkin viisi miljoonaa kotitaloutta on kytketty "sosiaalisien" tariffien piiriin ja on näin ollen vapautettu hinnankorotuksesta. Tämä on käytössä niillä, joiden tehontarve on alle kolme kilowattia, tai he ovat eläkeläisiä, suur perheellisiä sekä kotitaloudet, jossa kaikki ovat työttöminä.
(costadelsolnews.com)

Marbella on kallein kohde Espanjassa toisella vuosipuoliskolla
.

Keskimääräinen hinta per hotelli huone on 120 euroa per yö.

Tiedot saadaan Hotel Price Index laatimana Hoteles.com, joka myös osoittaa, että Benalmádena on yksi viidestä kalleimmasta kohteista Espanjassa. Hotellit ovat nostaneet hintoja 100 euroa / yö.

Johtaja Hoteles.comsta, Diego Lofeudo sanoo, että Andalusiassa yleinen menetys ostovoimassa on ulkomaisten turistien osalta. Kuitenkin hinnat Almeríassa ja Cádizin maakunnissa ovat laskeneet ja samalla lisänneet hotellien kapasiteettia.

Muissa lomakohteissa kuten Nerjassa hinta  76 euroa per yö, kuusi prosenttia nousua, Málaga 74 euroa, laskua kolme prosenttia ja Torremolinos 71 euroa, joka on 2 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.
(costadelsolnews.com)