3.9.2010

Viikko Uutisia

750 euron sakot jatkossa kulkukoirien tai -kissojen ruokkimisesta

Sakolla halutaan jatkossa ehkäistä kulkueläinten leviämistä Mijaksen alueelle ja samalla puuttua ympäristön hygieenisyyteen. 750 euron sakon saa jatkossa jos ruokkii kulkukoiraa- tai kissaa Mijaksen kaduilla. Saman suuruinen sakko on tiedossa jatkossa myös niille jotka heittävät taloutensa roskia kaduille.

Tapaa Lolita

Jättimäinen tähtikala Benalmadenan meri akvaariossa on keltainen väriltään ja läpimitaltaan tällä hetkellä 60 cm. Se on suurin tähtikala laji maailmassa ja kasvaa 1 metrin kokoiseksi läpimitaltaan. Se elää luonnonvaraisena USAn itä-rannikolla ja pystyy saavuttamaan noin 70 cm nopeuden minuutissa. Sillä on 20 lonkeroa jotka katketessaan kasvavat takaisin kahdessa viikossa.

Malagan Katedraalin kellot soivat jatkossa vaisummin

Malagan kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen katedraalin kellojen äänen hiljentämisestä. Valituksia koskien kellojen ääntä ei ole tehty ja ne soivat vain kerran tunnissa. Päätöksiä tehtiin myös lauantain ja sunnuntain juhlasoitoista jossa kellot soivat jatkossa yhden minuutin ajan kolmen minuutin sijasta. Kaupunginhallitus perustelee päätöstä sillä, että ajat ovat muuttuneet ja monet ihmiset työskentelevät öisin ja heidän on saatava levätä päivisin. "Kelloissa on kaunis ääni ja ne ovat yksi osa kaupunkia, mutta on epäoikeudenmukaista häiritä heitä jotka tarvitsevat lepoa päivisin." Aikaisemmin kellojen soitto kertoi ihmisille ajasta joilla ei ollut vielä mahdollisuutta omistaa kelloa.  

(Tietolähde Euro WeeklyNews.com)