12.9.2010

Top-5 Matkaelämyksiä - Espanjan viinit

1. Sanlucar de Barremeda
Pieni kaupunki sijaitsee Andalusiassa ja on Manzanilla sherryn kotipaikka. Jos intohimosi on sherry, Manzanillan löydät täältä ja voit tehdä sinne oman pyhinvaellusmatkasi. Istua rantabaarissa auringolaskuun huurteisen Manzanilla sherryn kanssa ja nauttia yhdestä vanhimmista Sherry talon tuotteesta.

2. Priorat ja Montsant
Alue sijaitsee sisämaahan Roomalaisesta Tarragonan kaupungista, tämä on yksi mielenkiintoisimmista uusista viini alueista Espanjassa. Koska Priorat viini on tällä hetkellä hinnoiteltu korkealle, saatat löytää itsesi tutkimasta muita alueita ihan taloudellisista syistä. Onneksi on olemassa toinen vaihtoehto. Montsantin alue joka tuottaa Priorat viiniä hinnassa on suuri ero. Maasto on jyrkkiä mäkiä, rikasta maaperää ja historia, tämä alue on hauska paikka ei vain käydä, mutta kun pysähdyt alueella se on hyvä paikka myös ostaa viiniä! Koska tuotannon taso on alhainen, saatat joutua varaamaan liput ennakkoon ja suunnitella kuinka pääset maistamaan monia hienoja viinejä.

3. La Rioja
Miten voi olla mainitsematta Riojan? Kapeiden katujen mutkaisilla teillä, joissa voit maistaa kulinaarisia aarteita - täytetyt sienet, valkoista parsaa, ja chorizo ja peruna muhennosta, mutta myös viiniä yllin kyllin. Lähellä on viehettävä kylä Haro, joka ei ole vain täynnä loistavia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä paahdettua lammasta, mutta toimii myös suurena viini museona - Rosendahl Dinastía Vivanco. Mikä tekee tästä viini museosta erilaisen on se, että esittelijät vievät sinut läpi koko viininvalmistusprosessin alusta loppuun ja antaa sinulle ainutlaatuisen ja mielenkiintoisen näkökulman prosessista, jossa viini valmistuu.

4. Toro
Vaikka Bodegas kasvaa nopeasti koko alue on vähän karu. Toisaalta, tämä alue on kuuluisa vuotavasta historiastaan. Alueelta lähetettiin Toro viiniä Columbuksen matkaan mukaan, kun hän lähti uudelleen löytämään uuden maailman. Lisäksi kaupunki lepää vanhojen kivimuurien sisällä, jossa on linna ja viehättävä pieni aukio. Pienet baarit jossa lähes kaikki tuotettu viini on alueelta. Voit vaellella koko yön kokeilla erilaisia tapaksia ja pitää tämän alueen viini maistajaiset. Plus, aivan kiven heiton päässä, olet uskomattomalla valkoviini alueella Ruedassa ja sen kulmakivi rypälehän on Verdejo. Parasta on se, että olet vain kaksi ja puoli tuntia Madridista, joten voit paitsi tutustua kaupungin kuuluisaan yöelämästään ja arkkitehtuuriin, mutta myös tutustua viinien makuihin yhdellä kuuluisimmista viini alueista Espanjassa!

5. Porto
Portugalissa matkustaville, tämä kaupunki on silkkaa puhdasta historiaa ja sillä on suuri merkitys maailmaan viinin tuotannossa, joten olisi sääli olla siellä käyttämättä. Portti Douro-laaksossa Portugalissa, Porto on juuttunut Douro-joki laaksoon ja saa lähtensä Atlantista. Jyrkät rinteet värikkäine taloineen ja historiallisine rakennuksineen. Vietä päivä syöden mustekalaa pienessä ravintolassa Douron rannalla ja vaella halki siltaa pitkin toiselle puolelle jokea ja tee kierros maailman tunnetuimman ja historiallisesti merkittävän viinintuottajan talossa, jossa voit maistella heidän viinejä. Tänä vuonna on 250 vuotta alueen viini historiaa takanapäin kuin vanhin säännelty viinialue maailmassa julkaistiin. Jos vierailet Iberian niemimaalla, älä unohda tätä kaupunkia!