10.9.2010

Teemapuistot

Viime vuosikymmenten aikana on teemapuistoja rakennettu Espanjassa yhä enemmän. On Terra Mitica Benidorm, Port Aventura Tarragona, Isla Magica Sevillassa, Warner Bros Park Madridissa ja monia muita.

Monet keskukset ovat yhteydessä luontoon Espanjassa, klassisimmista on tietysti eläintarhat, joiden avulla lapset voi viedä katsomaan eläimiä poistumatta kaupungista. Zoo Aquarium Madridissa, yksi maailman tärkeimmistä eläinmaailmoista, sisältää delfiinaarion, akvaarion, suuren lintuhäkin ja eläintarhan jossa on yli 500 eläinlajia, joista koalat ovat eläintarhan uusin hankinta. Barcelona Zoo on edelleen kehuttu Euroopan parhaaksi ja sen rakkain symboli: "Copito de nieve", ainoa tunnettu valkoinen gorilla maailmassa.

Yksi suurimmista akvaarioista sijaitsee Ciudad de las Artes y las Cienciasin alueella Valenciassa. Se juhli hiljattain ensimmäistä harmaa hain syntymää vankeudessa. Joka lauantai Finisterrae akvaario Coruñassa, osana Escuela de Científicos - tutkijoiden koulutus ohjelmaa kutsuu lapset seuraamaan tutkimushankkeita, joihin liittyy aina herkullinen välipala.

Toinen vaihtoehto on suuri luonnonpuisto kuten Faunia, Madridissa, Selwo, Costa del Solilla tai Valwon, joka sijaitsee 30 km päässä Valladolidista. Näistä ensimmäinen, jonka pinta-ala on 140000 neliömetriä, sisältää maailman suurimpiin ekosysteemejä ja on myös mielenkiintoinen yöhuone, jossa voit tarkkailla yöllisiä lajeja joita et muuten näkisi.

Selwo keskittyy hieman enemmän seikkailuun, ja on kaksi paikkaa: yksi Esteponassa, joka on omistettu linnuille ja maa eläimille ja toinen Benalmádenassa, joka on erikoistunut meren eläimiin.

Safari Park Aldea del Fresno, sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Madridista ja  Safarilla ajetaan autolla pitkin puistoa jossa voit matkustaa keskellä norsuja, sarvikuonoja, virtahepoja, kirahveja ja monia muita lajeja.

Jos kuitenkin haluat näyttää lapsellesi eläimiä niiden elinympäristössään ovat silloin hyvinä vaihtoehtoina luonnonpuistot. Cuenca Alta del Manzanares, La Pedriza (Madrid), järjestää opastettuja kierroksia lapsille viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Mukana on oppaita, lapset oppivat tunnistamaan eri kasvilajeja, ja löytämään oravia, hanhikorppikotkia, metsäkauriita ja muita eläimiä.

Edelleen pohjoiseen Villafáfila (Zamora), Centro de Interpretación de la Naturaleza luonnonpuistoihin järjestetään vierailuja joiden aikana voi tarkkailla monipuolista linnustoa järvi alueilla. Myös Asturiassa löytyy hauska vaihtoehto Senda del Oso, (Bear Trail), se on miellyttävä reitti pitkin vanhaa rautatietä, joka kulkee San Andrés ja Tevergan välillä. Matkaa jalkaisin tai polkupyörällä ja näe yksi kauneimmista alueista jossa lapset voivat tavata "Pacan" ja "Tolan", kaksi karhua, jotka elävät alueella.

Kaupungissa on erinomainen tapa lasten pitää hauskaa ja samalla oppia asioita mm. Museum of Natural Science - Madridissa, jossa määräajoin järjestetään tapahtumia, joiden avulla pienet lapset voivat seurata viimeisimpiä tieteellisiä löytöjä. Valencian, Science Museum Principe Felipe tarjoaa audiovisuaalisia ohjelmia, jossa lapset oppivat tunnistamaan tärkeimmät tähtikuviot.

Atapuercan Archeological Parkissa (Burgos) on loistava paikka oppia ihmisten alkuperästä ja kulkea ohjattua reittiä joka esittelee mm asutusta pronssikaudella. Kaikki viihdyttää ja opettaa lapsille samalla esihistoriaa. Sorian ja La Riojan maakunnissa on useita reittejä, jotka johtavat arkeologisten kohteiden äärille ja dinosaurusten jälanjäljille.

Lisää puistoista www.themeparkcity.com/EURO_spain.htm