28.9.2010

Matkustaminen koiran kanssa Vol. 2


Joskus lemmikin kuljettaminen autossa mukana voi olla vaikea prosessi niin sinulle kuin lemmikillesi.
Matkalla voi tulla eteen monenlaisia ongelmia, varsinkin jos kuljet julkisessa liikenteessä lemmikin kanssa. Teidän molempien täytyy tuntea olonne mukavaksi ja siksi koira on ensin koulutettava pikku hiljaa kulkemaan bussissa ja junissa. 

  
Autossa matkustamiseen on olemassa monia ratkaisuja. Pehmeä peti auttaa lemmikkiä nukkumaan omalla paikallaan kunnes olet saavuttanut määränpään, ja suojaa auton istuinta mahdollisilta vahingoilta samalla.


Auton istuimiin kiinnitettävät valjaat tuovat turvaa ajotilanteiden muuttuessa matkan aikana. Niiden koot vaihelevat koiran koon mukaan ja niitä on saatavana eri malleja aina käyttötarkoituksen mukaan. Autoon on saatavana myös penkinsuojia jotka säästävät kankaita lialta ja kulumiselta. Ne on myös helppo puhdistaa.Yksi vaihtoehto on opettaa koira kulkemaan auton takaosassa omalla paikallaan. Silloin on hyvä asentaa verkko estoksi vaaratilanteissa, jotta koira ei pääse "lentämään" takaanta etuistuimille tai esimerkiksi matkustajien niskaan. Toinen vaihtoehto on kuljettaa lemmikkiä kuljetuskopassa tai häkissä, joka tulee myös kiinnittää turvallisesti jottei häkki esimerkiksi kaadu ajon aikana. 
Turvallista matkaa!