24.9.2010

Koristele portaikko

Tänä päivänä sisustusliikkeissä on useita vaihtoehtoja koristella tarroin seiniä ja miksei myös portaikkoja. Malleja ja kuvioita löytyy jokaiselle sopiva sarja...kraaffinen harmaa-valkoinen kukkakuvio sopii kauniisti valkoiseen seinään.
Portaikkoon saa uutta ilmettä maalamalla askelmat erivärillä. Pinta muuttuu heti elävämmäksi.
Portaikon kuvioinnin voi toteuttaa myös kuviokalvoilla jonka läpi "tuputetaan" maalia ja poistettaessa kalvo jäljelle jää kaunis kuvio. Kuvio on aloitettu vasemmasta reunasta ja se päättyy oikeaan reunaan. Näin portaikkoon on saatu elävyyttä.
Portaisiin voit halutessasi kirjoittaa myös runon, elämän viisauden tai aforismin tai oman mottosi. Vain mielikuvitus on rajana..
Rohkeasti käyttäen eri värejä valkoisen kuitenkin ollessa vallitsevana värinä kokonaisuus näyttää hallitulta. Iloisuutta ja rohkeutta suunnittelussa saisi olla suomalaisessa sisustamisessa enemmän.
Myös numerotarroista voi saada näin hauskan idean yhdistää ne askelmiin. Hopeiset tarrat kuultavat portaikossa kauniisti.
Portaikko näyttää siltä kuin värit valuisivat niitä alaspäin. Pirteän värikäs ratkaisu ei sovi ihan joka kodin sisustukseen ja maalatessa vaaditaan jo silmää pysyä suorissa riveissä portaikkojen kääntyessä. Melkoisen haastava:)
Portaikon seinustoihin saa kivasti ilmettä käyttämällä sisustustarroja. Seinän ei aina tarvitse olla puhtaan valkoinen.