14.9.2010

Costa del Sol uutiset

Ulkomaalaisten asukkaiden määrä Espanjan väestöstä on nykyisin 12,3 prosenttia, lähes kaksinkertainen Euroopan unionin keskiarvoon verrattuna, joka on 6,4 prosenttia.

Tilastojen mukaan tammikuussa 2009, oli 31,9 miljoonaa maan asukkaista on rekisteröity EU: ssa, josta 11,9 prosenttia oli siirtynyt yhdestä jäsenvaltiosta toiseen, ja loput Euroopan ulkopuolelta.

Espanjassa oli 5,65 miljoonaa ulkomaalaisia, joista 2,27 miljoonaa oli EU: n kansalaisia.

Näin EU-maista Espanjassa on eniten ulkomaalaisten asukkaiden populaatio Saksan jälkeen, ja sen jälkeen tulee Britannia, Ranska ja Italia.

Luxemburgissa ja Latviassa ovat korkeimmat prosenttiluvut ulkomaalaisissa verrattuna koko väestön määrään 43,5 ja 17,9 prosenttia, kun taas Bulgariassa ja Puolassa on vähiten.

EU: n kansalaiset, jotka muuttavat maailmalla eniten ovat romanialaisia, puolalaisia ja italialaisia, ja EU: n ulkopuolisten kansalaisten joukko Euroopassa  tulee eniten Turkista, Marokosta ja Albaniasta.

Guardia Civil ampui aseella huoltoasemalla

Naispuolinen Guardia Civil upseeri, joka oli vapaalla alkoi ampua aseella huoltoasemalla Villaviciosa de Odonissa, ilman näkyvää syytä.  42-vuotias mies loukkaantui. Hän oli tankkaamassa autoansa huoltoasemalla viime sunnuntaina.

Hän sai ampuma välikohtauksessa luodin lanteeseensa ja vietiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Guardia Civil tiedottaja kertoi, että ammuskeleva poliisi oli kärsinyt jonkinlaisesta hermoromahduksesta ja pitkän ajan jakson masennuksesta.

Uiminen katetussa uima-altaassa, jossa klooria on käytetty desinfiointiaineena voi johtaa mutaatioon henkilön DNAssa.

Tutkimus toteutettiin korkean neuvoston tieteellisen tutkimuksen, CSIC, Centre for Environmental Epidemiology, Creal ja Hospital del Mar tutkimuslaitoksen, IMIM kanssa yhdessä Barcelonan autonomisen yliopiston, UAB, ja kaupungin sairaalan kanssa.

He perustivat 49 aikuisten uima ryhmän jotka uivat vedessä 40 minuutin ajan ja huomasin, että reaktiot olivat keuhkojen vedenläpäisevyydessä, desinfiointiaineet vedessä reagoi orgaanisesti uimariin. Aanalyysi tehtiin veri-, virtsa ja hengitys näytteitä käyttäen ja se oli vapaaehtoisia.

Tutkijat myönsivät, että kloorin toiminta iholla voi aiheuttaa DNA-mutaatioita.

Kuitenkin nimenomaisesti korostetaan, että uinti on hyväksi terveydelle, ja kloorin määrää voidaan vedessä vähentää ja yleensä kemikaalien käyttöä desinfiointiin.

Lisätietoja tutkimuksesta on julkaistu Environmental Health Perspectives-lehdessä.

Lue lisää www.typicallyspanish.com/news/publish/article_27171.shtml #