18.9.2010

Autoilijoita sakotettu laittomasti

Monet autoilijat ovat voineet saada laittomasti sakot ylinopeudesta Espanjassa tänä kesänä Association of European Autoilijat (AEA) mukaan. Ryhmä väittää, että liikenneministeriö (DGT), sekä alueellisten liikenneviranomaisten piirit niin Kataloniassa kuin Galiciassa olivat useissa tapauksissa mitanneet kolminkertaisesti nopeuden.

Kun selvitys viime viikolla aloitettiin, AEA sanoi, että se arvioi, että ongelma koski noin 100 000 autoilijaa, joita on sakotettu liikaa.


Tilanne on aiheutunut viranomaisten virheellisesti soveltamasta uudesta säännöstä jossa virhemarginaalit tutkalla nopeutta mitattaessa tuli voimaan toukokuussa. Sen jälkeen kiinteät tutka kamerat pitäisi olla asennettuna enintään neljän prosentin virhemarginaalilla jotka on laitettukin seitsemän prosentin sovellukseen liikkuville ajoneuvoille.


Málaga on ensimmäisenä asentanut virhe marginaalit oikein, kuin myös Córdoba, Barcelona, Madrid ja Bilbao. Kuitenkin useat muut viranomaiset, kuten DGT ja ympärillä joukko muita kuntia syytetään nyt siitä ettei heidän laitteissa ole virhe marginaali asennettu oikein. Tarkkana saa olla tien päällä, ettei pääse selvittelemään näitä virhe marginaali sakko sotkuja.....