29.8.2010

Peugeot ION Espanjan kuningatar Sofian käytössä

Espanjan Kuningatar Sofia tukee Espanjan vaikeuksissa olevaa sähköauto alaa. Hän ajoi viime viikolla lehtikuvissa päästöttömällä akkukäyttöisella ajoneuvolla Mallorcan saarella, jossa kuninkaalliset viettävät kesälomansa.

Hallitus toivoo hänen innostavan ihmiset ostamaan Sähköautoja jotka eivät toistaiseksi ole saavuttaneet yleisön suosiota. Pääministeri Zapatero on asettanut tavoitteeksi 2000 auton myynnin vuoden loppuun mennessä, mutta heinäkuussa vain 16 ajoneuvoa oli myyty kuluttajille.


Kaupunkiauto Peugeot ION on varustettu akulla jonka latausaika on noin 80 tuntia ja sähkömoottorilla, joka tuottaa 47 kW (64 hv). Sen on prototyyppi ja malli tulee myyntiin joulukuussa. Kuningatar sai auton käyttöönsä ja kehui auton käyttömukavuutta.


Hallitus haluaa sähköautojen olevan keskellä vihreää asialistaa ja on luvannut tukea lataus pisteiden valmistumista huoltoasemille eri puolilla maata. Se on luvannut investoida 590 miljoonaa euroa tukeakseen sähköautojen markkinoita. 

Auton valmistaja sanoi, "On etuoikeus sijoittaa ensimmäinen Peugeot ION Espanjan kuninkaallisen perheen palvelukseen, heidät tunnetaan innostuksestaan ympäristö asioita kohtaan." 
(Kuvat: wikimedia.commons.com/teksti.costa-news.com)


Lisää tietoa Peugeot IONsta löydät www.sahkoautot.fi