18.8.2010

Muuta Espanjaan - nauti elämästä!

Monet ihmiset lähtevät Aurinkorannikoille ja luovat sinne itselleen uuden elämän. Tällainen elämäntapa ei rajoitu pelkästään eläkeiän kynnyksellä oleviin ihmisiin, vaan sisältää kaiken ikäiset ihmiset, ja ne, jotka haluavat liikkua maailmalla toteavat, että he ovat edistäneet omaa elämän laatuaan löytämällä uuden ja vaihtoehtoisen elämäntavan Espanjasta. 


Yli puoli miljoonaa ihmistä on ostanut kiinteistön Espanjasta - ja se on nyt heidän kotimaa. Mutta mikä vetovoima vie ihmisen asumaan ulkomaille? Usein se on tyytymättömyyttä asua omassa kotimaassa. Yleisin syy on kuitenkin sää, lyhyt kesä ja pitkä tylsä talvi, mutta esimerkiksi kalliit elinkustannukset ja vaativa elämän tapa ovat yhä yleisempiä syitä muuttaa pois.


Kun päätös elää toisessa maassa on tehty, Espanjasta tulee nopeasti ykkösvalinta. Espanja oli alun perin paikka jossa vietettiin lomaa, mutta viime vuosina on Espanja kasvattanut mainettaan maana - varsinkin liittyessään EU: hun. Vain lyhyen viiden tunnin lentomatkan päässä, Espanjalaisten lämmin, ystävällinen ja lämminhenkinen vastaanotto odottaa saapuvia ihmisiä luokseen. 


Maana, Espanja on säilyttänyt vielä vanhan maailman charmia. Kuitenkin maassa on erinomainen tieverkosto ja sitä pitkin pääsee helposti tutkimaan niin massiivista rannikkoa kuin vuoria pohjoisessa ja sisämaassa. Samaan aikaan Espanjan suurimmissa kaupungeissa odottavat upeat rakennukset, puistot ja museot tyydyttämään vaativimpienkin kulttuuri korppikotkien vaatimukset. Vanhoja perinteitä pidetään vankasti yllä, Fiestat esiintyy ympäri vuoden. 
 
 


Lämmin sää ja Välimeren ilmasto luovat hyvät kasvuolosuhteet. Ruoanlaitossa kaikki on tuoretta, paikallisesti tuotettua, hedelmiä ja vihanneksia on runsaasti. Samoin tuoretta kalaa joka on pyydetty samana päivänä, ja ruuanlaittoon tyypillinen oliiviöljy kuuluu espanjalaiseen keittiöön. 


Ulkoilu on myös omiaan terveelliseen elämäntapaan. Kaiken tyyppisestä urheilusta ja vapaa-ajasta voi nauttia Espanjassa. Jalkapallo, koripallo ja pyöräily ovat erityisen suosittuja, lisäksi rannikko tarjoaa mahdollisuuden vesiurheiluun. Ja tietenkin on golf kenttiä ympäri maata, kursseja on joka päivä ympäri vuoden. Espanja tarjoaa loistavan valikoiman yhdeksän tai 18 ratoja ja mestaruus kursseja. 
 
 


Jokapäiväisen elämän kustannukset ovat alhaisemmat kuin Suomessa, jossa viikoittainen elinkustannuslasku on korkeampi. Autoilussa bensiini on halvempaa ja tieverot alhaisempia.
Espanjassa säästää huomattavasti lämmityskustannuksissa pitkän kuuman kesän ansiosta. Lisäksi Kuntien palvelumaksut ovat alhaiset. 
 
 


Muutto ulkomaille ei tarkoita sitä, että ystävät ja perheenjäsenet jäisivät kauas taakse. Suomesta on vain viiden tunnin lento matka, vierailut onnistuvat helposti niin Helsingin kuin Tampereenkin lentoasemilta suoraan Malagaan. 


Elämä Espanjassa antaa sinulle elinvoimaisen, kehittyneen ja edistyksellisen maan. Voit nauttia ulkoilma elämäntavasta, terveydestä ja hyvinvoinnista taskussa bonus huomattavasti edullisemmasta elämästä Espanjassa.