23.8.2010

Liikennevalvonta tunnistaa nyt ulkomaalaiset autot

Espanjan liikenne poliisi on asentanut hi-tech ansoja tunnistaakseen ulkomaalaisten ajoneuvojen nopeusrajoitus rikkomukset ja varmistaakseen, että sakot maksetaan ennen paluuta kotimaahan. 


Uusi järjestelmä pitää sisällään kiinteän kameran joka lähettää hälytyksen lähimmälle poliisin partio autolle, joka jäljittää ulkomaille rekisteröidyn auton ja antaa rangaistuksen paikan päällä. Espanjassa ylinopeudesta saadut rangaistukset käsitellään tavanomaiseen tapaan, ja sakot lähetetään keskustoimiston kautta postitse auton omistajan osoitteeseen. 

Aloite on käynnistetty neljällä paikkakunnalla, jossa ulkomaalaiset kuljettajat muodostavat noin 40 prosenttia ylinopeutta ajavista kuljettajista kesäisin. 


Miljoonien ulkomaalaisten enemmistö on keskittynyt rannikko alueille, ja monet ajavat Yhdistyneessä kuningaskunnassa rekisteröidyillä autoilla. Kolme kameraa on sijoitettu moottoriteille Castellon, Murcian ja Alicanten maakunnissa, jossa on korkea lomailijoiden määrä. Toinen on sijoitettu Zamoraan. Järjestelmä voidaan laajentaa koskemaan myös muita alueita Espanjan Välimeren rannikolla, kuten Costa Bravaa ja Costa del Solia.


Espanjan Dirección de Tráficolta kerrottiin, että tähän asti ulkomaalaiset kuljettajat selvisivät sakoitta, koska viranomaiset eivät voineet lähettää minnekään sakkoja. "Laki on sama kaikille ja rikkomusta ei voida jättää rankaisematta", sanoi DGT: n apulaisjohtaja Federico Fernandez.


Liikenne viranomaiset toivovat uuden aloitteen estävän holtitonta ajamista ja vähentää kuolonuhrien määrää Espanjan maanteillä. "Ylinopeus on osasyynä useassa kuolemaan johtavassa onnettomuudessa" tiedottaja CGT sanoi. 
"Tämä ei ole noitavainoa ulkomaalaisia kuljettajia kohtaan", hän lisäsi. "Eikä me keskitytä erityisesti mihinkään kansalaisuuteen, mutta lähes puolet ylinopeutta ajavista autoilijoista on tietyiltä alueilta".Koneen ajurit näyttävät valokuvan autosta ja sen nopeuden, jolla se oli kellotaajuudella. Asiasta on mahdollisuus valittaa, mutta vasta maksettuaan ylinopeussakon.
Tietolähde :live-kyero.com