19.8.2010

Kuinka hyvä on Espanjan terveydenhuoltojärjestelmä?


Espanjan terveydenhuoltojärjestelmä ei välttämättä ole ilmaista - vain koska olet EU: n kansalainen. Espanjan terveydenhuolto on ilmainen niille, jotka ovat rekisteröineet Espanjan verotuksellisesti kotipaikakseen tai ovat yli 65-vuotiaita. Joka tapauksessa, SIP (Sistema de Información Poblacional) terveyskortti on tarpeen, jos käyt espanjalisella lääkärillä tai sairaalassa.

Ne jotka ovat kirjoilla Espanjassa ja ovat saaneet NIE numeron tai ovat ulkomaalaisten (Centro de Extranjeros) rekisterissä eivät saa automaattisesti ilmaista terveydenhuoltoa Espanjassa. Sinun täytyy maksaa veroja Espanjan valtiolle, joko työskennellä maassa tai maksaa veroja vuotuisessa veroilmoituksessa.

Espanjan terveydenhuolto on hyvin tehokas. Maassa on 800 sairaalaa ja 2700 terveyskeskusta (Centros de Salud) melkein joka kylässä on lääkäri. Yleensä, sairaanhoitaja (enfermera) on läsnä.

Huomaa kuitenkin, että lapset pitäisi hoitaa alle neljätoista vuotiaana neuvoloissa. Nämä sijaitsevat yleensä lähimmässä suurkaupunkingissa.

Espanjan sairaaloissa on päivystyspoliklinikat koko maassa ja ne toimivat hyvin samalla tavalla kuin Suomessa. Ensiavussa katsotaan ensin kiireellisyys jonka jälkeen apu annetaan nopeasti, tarpeen mukaan. Terveydenhuolto on tehokasta ja laadukasta.