25.8.2010

Härkätaistelu skandaali Ferioilla


Ennennäkemättömien tapahtumien vuoksi toinen härkätaistelu tapahtuma Málagassa peruutettiin. "Skandaali", aiheutui siitä, että eläinlääkärit härkätaisteluareenalla hylkäsivät kaikki eläimet, jotka oli määrätty lauantai-iltapäivän härkätaisteluun. 

La Malaguetan puheenjohtaja, Ana María Romero päätti perua tapahtuman sen jälkeen, kun asia aiheutti erimielisyyksiä edustajien kanssa. Salamancan kasvatuslaitos Rivera de Campocerradon kanssa oli tehty sopimus taisteluun määrätyistä häristä. 

Kaksitoista häristä saapui Malagaan torstai-iltana ja paikalliset eläinlääkärit, joka tarkastivat kaikki sonnit hylkäsivät eläimet monista eri syistä. 

He kertoivat, että monilla niistä oli näkyviä vammoja joita oli tullut ilmeisesti kuljetuksen aikana Malagaan. 

Omistajan tilaan otettiin yhteyttä, mutta hän kieltäytyi lähettämästä uusia sonneja omasta karjasta tai kenenkään muunkaan. 

Kaksi sonnia lähetetiinn pikaisesti muualta, mutta eläinlääkärit hylkäsivät myös nämä eläimet. 

Päivän tapahtumat peruttiin ja katsojille maksetaan rahat takaisin. Lipunhaltijoille annettiin neljä päivää aikaa palauttaa lipputulot takaisin ostajille. 

Salamancan sonnit olivat aiemmin tarkastettu ja hyväksytty puheenjohtajana Ana Maria Romeron toimesta. Myöhemmin annettiin lyhyt julkilausuma jossa syytettiin "hallituksen päätöksiä" peruutuksesta ja pyydettiin anteeksi faneilta.