Virgen del Carmen päivä 16 heinäkuuta

Uskonnolliset Neitsyet ovat valtavan suosittuja Andalusiassa, ne ovat yleensä valmistettu käsityönä puusta ja posliinista. 99,9 prosenttia vuodesta Neitsyet ovat lasilla katetuissa kaapeissa paikallisissa kirkoissa. Useimmat ovat kukitetulla valtaistuimilla mukana pääsiäisen juhlavastaanotossa kaduilla. Virgen del Carmen on kuitenkin oma erityinen päivä Espanjassa.



16 heinäkuun iltana kalastustus kylien ja kaupunkien asukkaat marssivat kaduilla rakastetun Neitsyen kuvaa kunnioittaen. Yleensä merellä nähdään kukin koristeltu vene, "jábegas" laivueen saattelemana. Väkijoukko huutaa eläköön, raketit lentävät taivaalle ja täyttävät koko taivaan myöhään iltaan asti. 





Juhlat vaihtelevat hieman kaupungista toiseen. Málagan kulkue nähdään 16. heinäkuuta, mutta myös seuraavana sunnuntaina. Malagueñan perinne alkoi vuonna 1981. Virgen del Carmen on kaikkien merellä liikkujien kalastajien ja myös sukeltajien suojelija. Kaupungin sukellus klubilla on suojelijan kuva meren pohjassa ja he osoittavat kunnioitustaan vuosittain suojelijalleen.