14.7.2010

Donanan Luonnonpuisto

Donanan kansallispuisto on perustettu vuonna 1969, Parque Nacional de Doñanan tai Doñanan kansallispuistossa Andalusiassa on yksi Euroopan tärkeimmistä ekologisia järjestelmistä. Erityisen tärkeitä ovat kosteikot ja suoalue pesimäpaikkoina ja levähdyspaikkoina monille muuttolinnuille ja paikallisille lintulajeille.

Tämä 507 km puisto sijaitsee pääosin Kaakkois osassa Huelvan maakuntaa Andalusiassa, josta pieni osa kuuluu Sevillan maakunnalle.


Donana National Parkissa on kolme vallitsevaa maisema tyyppiä - suoalueita, kuivaa autiomaata ja nummia. Donanassa on kiinteitä dyynejä "coto", ja lähellä rantaviivaa liikkuvia dyynejä "Dunas Móviles".


Kasvillisuus muuttuu eri osissa riippuen puiston eri ekosysteemeistä, sijaitseeko se dyyneillä, makean veden äärellä tai järven rannalla. Alueella on joka tapauksessa runsaasti kasvistoa ja eläimistöä, Donana National Parkissa asuu useita ainutlaatuisia eläin lajeja, kuten Lynx pardina. Tämä eksoottinen lihansyöjä on yleinen Iberian-niemimaalla ja on suomalaisittain ketun näköinen.


Kansallispuistoon voi tutustua myös Safarilla oppaan kera, seuraavassa linkki Safarin esittelyyn:

http://www.5min.com/Video/Go-on-Safari-in-Donana-National-Park-in-Spain-261514519