14.7.2010

Rantojen Top-10 Espanjassa

Jokainen, joka on vieraillut Espanjassa lomalla tietää, että rannat ovat henkeä salpaavat. Nyt en puhu varsinaisesti jokaisen kaupungin edustalla olevasta uimarannasta vaan lähinnä luonnonrannoista ympäri Espanjaa. Jotkut rannat ovat varsinaisia keitaita ja . 

Playa de Las Catedrales Galiciassa on tunnettu kallio muodostelmistaan jotka nousevat merestä ja loistavasta paikasta rentoutua ja ottaa aurinkoa.  

Gandia sijaitsee Costa Bravan alueella Espanjassa. Se on alue, johon kuuluu useita pieniä kaupunkeja rauhallisine hiekkarantoineen. Kaupunkien rantojen ihmismäärä vaihtelee melkoisesti vuoden aikana. Turistikausina rannat ovat täynnä väkeä ja liikenne ruuhkautunut, varsinkin jos sijainti on suositulla alueella. Tarifa sijaitsee Andalusian alueella, ja on tunnettu surffareista ja nuorison suosikkina. Tämä on paras ranta niille, jotka säännöllisesti ottavat aurinkoa tai nauttivat aktiivisesta rantaelämästä.  Maisemat ovat hulppeat. Gibraltarin salmi ja Afrikan rannikko ovat vaikuttava näky. Rannalla voit seurata kansainvälistä laivaliikennettä ja katsella kuinka suuret valtamerialukset katovat horisonttiin. Vinkki: rannalla on myös asuntoautoille matkaparkki ja koirat voivat uida joen uomassa joka laskeutuu mereen.


Nerja sijaitsee myös Andalusiassa ja se on koti monelle keski- ja eläkeikäiselle pariskunnalle. Se on täynnä kauniita koteja sekä rantoja, jotka ovat melko ruuhkaisia. 
 
Playa de los Peligros & Playa de la Magdalena molemmat sijaitsevat Santanderissa, Cantabrian alueella, lähellä Asturiasta ja Baskimaata Espanjan maaseudulla. Molemmat rannat ovat keskustan läheisyydessä ja näillä luonnonkauniilla rannoilla on mukavaa katsella ohi lipuvia veneitä ja ympärillä siintäviä vuoria. Paikka on ihanteellinen niille, jotka haluavat ottaa valokuvia ja rentoutua.  


Sitgesin kaupunki sijaitsee lähellä Barcelonaa ja sen rannat on tunnettuja homo ja lesbo rannoistaan.
Playa de la Victoria sijaitsee Cadizissa ja on tämän historiallisen satama kaupungin suosituimpia.  


Ibiza on täynnä upeita rantoja ja baareja. Saari on paras paikka niille jotka etsivät aktiivista yöelämää, saarella on paljon klubeja ja baareja jotka tarjoavat tapahtumia ja meininkiä aina aamutunneille saakka. Saarella asuu jonkin verran elämäntapa ihmisiä, jotka ovat jääneet asumaan Ibizalle 60- ja 70-luvulla.  

Playa de Silentos Asturias on hyvä ranta niille, jotka haluavat käydä myös vaeltamassa ja ottaa valokuvia maisemista. Se on täydellinen paikka siis retkeilijöille ja valokuvaajille.