8.7.2010

Paella Suomalaisittain

Kaikkihan tietävät, että Paella, tämä riisi-pohjainen espanjalainen ruokalaji on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia reseptejä. Paella on siitä hyvä juttu, että se mahdollistaa monta muunelmaa niin kauan kuin kaksi pääraaka-ainetta ovat mukana eli riisi ja sahrami. Riisistä ei löydy mitään täsmällistä määrettä joten se voi olla mitä tahansa. Itse ostan keskipitkää sorttia jota löytyy mistä tahansa ruokakaupasta.

No Sahrami onkin sitten jo toinen juttu. Jos sitä ei ole ruoassa se ei ole paellaa. Sahrami lisää ruokaan tyypillisen keltaisen värin ja lisäksi myös sen maun. Useammat Paellathan sisältävät myös jonkinlaista lihaa. Itse käytän pääsääntöisesti kanaa, naudanlihaa tai makkaraa.  
Non nih, tässä sitten Leenan näyte päivän mössöksi...ja ei tartte olla välttämättä kovinkaan tarkka huomatakseen mikä on vikana? ....juu, ei ole sahramia tässä sössössä, kun sitä ei löydy koko huushollista. Mutta näillä eväillä tänään mentiin ja hyvää oli....Suomalaisittain makkaraa oli ainakin tarpeeksi:)))


 Ai reseptikö? Oikeastaan kaikki oleellinen näkyy aika hyvin tuosta kuvasta eli näppituntumalla paprikaa..saa olla erivärisiä niin näyttää värikkäältä, iteltä löytyi tällä erää vain vihreä ja punainen, tietty riisiä...osa meni Alizetille, joten hieman näyttää tuo riisi katoavan tuonne pannuun..heh...no, sitten tietty pääaines eli makkara...iteltä löytyi Lidlin varma saksalainen valmiste...ja lopuksi ihanan makiat kirsikkatomaatit olivat aivan piste iiiiin päälle....aika hyvää oli:D 


Katellaan millainen versio syntyy seuraavalla kerralla...ai niin, totta, se Sahrami täytyypi lisätä kauppalistaan...