7.7.2010

Malagan massiivinen fiesta elokuussa

Jos olet Espanjassa elokuussa sinulla oivallinen mahdollisuus nähdä yksi suurimmista tapahtumista Andalusiassa. Vuosittain järjestettävillä Malaga Festivaaleilla elokuussa nähdään runsaasti flamencoa ja sherryä. Festivaali juhlistaa Isabellaa ja Ferdinandia jotka valloittivat kaupungin vuonna 1487 ja se kestää täydet kymmenen juhla päivää.  Kastanjetteja napsauttamalla fiesta lähtee rytinällä käyntiin. Aluksi nähdään vaikuttava ilotulitus puistossa, joka näkyy kilometrien päähän Malagan ympäristössä. Parhaat näkymät ovat mereltä käsin, joten jos olet risteilyaluksella voit pyytää kapteenia laskemaan ankkurin muutamaksi tunniksi Malagan edustalle.

Seuraavana juhla päivänä naiset pukeutuvat flamenco asuihin. Jolloin on oiva tilaisuus nähdä upeita espanjalaisia Flamenco asuja livenä. Kaduilla tanssitaan, juodaan ja pidetään hauskaa. Perinteistä Andalusialaista tanssia kutsutaan nimellä "Sevillanas".  Tämä "tanssia kadulla" esitys sisältää neljä eri tanssia sormia samalla napsauttelemalla, voimakkaita jalka-askelluksia ja ennen kaikkea tunnetta. 

 
Perheen päivä
Andalusian Feriaa vietetään useimmissa kaupungeissa ja kylissä joskus kevään ja syksyn aikana. Se merkitsee paikallisille jopa enemmän kuin loma töistä.  Malaga, Cordoba ja varsinkin Sevilla houkuttelevat miljoonia kävijöitä loisteliaisuudellaan mukaan juhlimaan, kun taas Feria: Casares on paljon pienempi versio juhlasta, se on elämäniloinen katu tapahtuma, jossa kaikki tuntevat toisensa ja sukulaiset, jotka ovat muuttaneet pois palaavat liittyäkseen perheen kanssa tuttuun vuosijuhlaan. 


Andalusian kaupungit, Sevilla ja Málaga - kilpailevat keskenään etenkin, kun kyse on juhlista. Huhtikuussa Sevillassa juhlitaan 500 000 ripustetulla valolla kaupunkia.  Todelliseen kilpailuun hengessä, Malaga pyrkii menemään ohitse ja sytyttämään enemmän valoja. Tämä valon juhla yöllä on vain yksi osa "Feria de Málaga" tapahtumaa. Valon juhla on aloitettu perinteiset Pregón de la Feria- avauspuheella jonka lukee kaupungintalon parvekkeelta keskiyöllä kaupungin johtaja. 


 
Malagan taivasta koristavat koristeet Feria juhlallisuudet juontavat alkunsa vuodelta 1487, jolloin Los Reyes Católicos, Isabella ja Ferdinand uudelleen valtasivat kaupungin. Ajan myötä siitä on kehittynyt valtava tapahtuma jolla on kaksi eri puolta - päivä ja yö. "La Feria de dia" - ilman lämmetessä puoliltapäivin sadat ihmiset tulevat kaduille ja kaupungin historialliseen keskustaan, joka on kauniisti koristeltu. Siellä on tarjolla ruokaa, juomaa ja muistoesineitä tallien käyttöön. Tyylikäs kävelykatu, Calle Marques de Larios, ja ympäröivä alue muuntautuvat juhlallisuuksiin. Joka puolella näkyy flamenco asuja, Andalusian hevosia, musiikkia ja spontaania tanssia joka kertoo Andalusian elämänhalusta. 


Yöllä juhla siirtyy messukeskukseen, joka sijaitsee kaupungin reunalla. Alkaen kello 21:00 aamunkoittoon tämä massiivinen fiesta alue värähtelee elämää. 2000 -luvun tekniikkaa sekoittuu vanhaan Andalusian perinteeseen. On ratsastajia, elävää musiikkia ja tanssia aamuun asti ja loputtomasti ruokaa, juomaa ja viihdettä, valinta on valtava.


Kolmas vaihtoehto on saman aikaisesti järjestettävä härkätaistelu kaupungin härkätaisteluareenalla La Malaguetassa.