20.7.2010

Andalucian Viikko uutiset

Moottoritie A7:lle vihdoin liittymä Los Bolichesista 10 vuoden odottelun jälkeen

Jos asut tai vierailet säännöllisesti los Bolichesissa autolla sinulle on nyt hyviä uutisia.

Nimittäin 10 vuoden jälkeen yhteys moottoritie-7:lle on vihdoin avattu. Liikennejärjestelyt ovat nyt sujuvammat sillä ajaessasi Malagan ja Los Pacosin suuntaan sinun ei tarvitse enää ajaa Avenida Acapulcolle kautta päästäksesi moottoritielle, mikä helpottaa kulkemista alueella kummasti.

Kaupungintalon mukaan, ongelmana ja viivästymisen syynä oli se, että maa johon tie oli tehty uskottiin olevan kaupungin omistuksessa. Myöhemmin kuitenkin huomattiin sen olevan yksityisen maanomistajan omaisuutta. Maa oli pakkolunastettava omistajalta ennen rakennustöiden aloittamista.

Tien rakentamista vastaan tehtiin useita valituksia mm. nopeusrajoitusten sekä nopeutta rajoittavien hidasteiden osalta. Yksityisteiden liittymistä ajaessa yleiselle tiellä katsottiin myös aiheuttuvan vaaratilanteita vastaan tulevalle liikenteelle.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)

Vain Malagassa alkoholijuomien jäätelöä saatavilla

Onko mitään parempaa tapaa nauttia Malagan viinien mausta kuumana kesäpäivänä, kuin jäätelö?

Tämän on nyt tehnyt mahdolliseksi Pedro Ximenexin joka on valmistanut ensimmäisenä jäätelön eri rypälelajeista. Pelkkä maku ei välttämättä takaa sitä, että jäätelö on todellakin tehty Malagan alueen viineistä, joten tähän keksittiin ratkaisuksi lisätä (1) yhden prosentin alkoholipitoisuus tuotteeseen ja merkitä ne alkuperäis merkinnällä.

Malagan viini on ainutlaatuista maailmassa, ja sen makea maku tekee siitä ihanteellisen raaka-aineen jäätelön valmistuksessa. Toiveena on, että uutuudesta tulee suosittu ja kysyntää riittäisi aina ulkomaita myöden.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)


Espanjan MM-jalkapallo mestareiden mukaan tullaan nimeämään katu Fuengirolassa

Fuengirolan kaupungin valtuusto on päättänyt pitämässään kokouksessa, että katu tai julkinen alue tullaan nimeämään Espanjan MM-voiton kunniaksi. Heinäkuun 11-päivä 2010, on kaiverrettu kaikkien espanjalaisten sydämiin, totesi valtuuston jäsenet tilaisuudessa. Uudeksi nimeksi on ehdotettu: Selección Española de Fútbol campeona del Mundo en 2010.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)

Sheikki suunnittelee uutta Puerto Banusta Marbellaan


Sheikki Abdullah Bin Nasser Al Thani joka osti hiljattain malagan jalkapalloseuran haluaa nyt luoda uuden Puerto Banuksen Marbellaan.

Marbellan kaupunginjohtaja Angeles Muñoz, ilmoitti äskettäin, että tämä olisi tärkeä investointi alueelle. Investoinnin arvo olisi 70 miljoonaa euroa. Paikallisen lehden mukaan, Sheikki suunnitteli ostavansa koko Puerto Banuksen itselleen, mutta koska aluetta ei voida enää laajentaa on hän keskittänyt etsintänsä nyt muualle.

Sheikki suunnittelee rakentavansa 400 paikkaisen venesataman, joka mahdollistaisi suurempien jahtien tulon alueelle. Marbellan kaupungin valtuuston ja asuntoministerin mukaan on ennenaikaista sanoa varmasti, eteneekö Sheikki suunnitelmiensa kanssa pidemmälle ja pitävät asiaa lähinnä huhuna. Sheikin versio on kuitenkin se, että hanke menee varmasti eteenpäin.

Marbellan kunnanvaltuutettu totesi, ettei taloja voida rakentaa alueelle lisää, eikä aluetta tule antaa kaupalliseen käyttöön kuten ylellisten putiikkien rakentamiseen. Jos Sheikki päättää kuitenkin aloittaa rakentamisen, hänellä on mahdollisuus rakentaa La Ermita Industial alueelle vuosikymmenen aikana kokonainen kaupunki.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)

Penelope Cruz and Javier Bardem salassa naimisiin

Espanjalaiset näyttelijät Penelope Cruz ja Javier Bardem menivät naimisiin heinäkuun alussa Bamahasaarilla, kertoo People magazine.

Vain ystävät ja perhe oli kutsuttu pariskunnan häihin, jossa Cruz kantoi yllään Gibraltarilla syntyneen suunnittelija John Gallianon luomusta. Bardem palkittiin Oscarilla 2007 roolistaan No Country For Old Men. Cruz palkittiin seuraavana vuonna Woody Allenin Vicky Cristina Barcelon -elokuvasta.  Tähdet työskentelevät yhdessä tällä hetkellä ensimmäistä kertaa elokuvassa The Steamy Bigas.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)

Vielä mahtavampi El Torcal


El Torcal Antequerassa on avoinna näin kesäkuukausina myös yöaikaan. "Antequeran kuutamo" tapahtuma mahdollistaa nähtävyyksiin tutustumisen myöhemmin illalla. Lämpötila on näin miellyttävämpi vierailla alueella ja näköala illan hämärtyessä vielä vaikuttavampi.

Kaupunginjohtaja Ricardo Millan ja Turismin kunnanvaltuutettu Josefa Sanchez ilmoittivat, että ohjelmaa on joka keskiviikko, torstai ja perjantai, aina 3. syyskuuta sakka, kello 21-23. Muita aukiolevia nähtävyyksiä El Torcalin lisäksi ovat colegiata de Santa Maria, Maria la Mayor, Härkätaistelu museo, härkätaisteluareena ja San Juan de Diosin kirkko. Useilla eri reiteillä liikennöivä sähköinen minibussilla maksaa neljä euroa ja se sisältää tunnin opastetun kierroksen. Jalkaisin matkaaville tapahtuma on ilmainen, ja torstaisin on lisäksi blues esityksiä. Matka El Torcaliin järjestetään perjantaisin ja se maksaa 20 euroa per henkilö.

Kultuuri kaupunki kandidaatit

Malagan kaupunki on nyt virallisesti julistettu yhdeksi Euroopan kulttuuripääkaupunki ehdokkaaksi. Malagan kaupungin kultturijohtaja Juan LopezCohard totesi, että on aika tuoda myös kaupungin kultturellinen puoli vihdoin esille ja Malaga lähtee mukaan tavoittelemaan Kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2016.

Syyskuun 28-30 päivänä Malagan on perusteltava valitsija raadille miksi se olisi paras valinta kulttuuripääkaupungiksi. Neuvostossa on kuusi espanjalaista ja seitsemän muuta edustajaa eri Euroopan maista. Kulttuuripääkaupunki 2016 julistetaan seuraavan vuoden heinäkuussa.

(EuroWeeklyNews 15-21 july 2010)