27.6.2010

Nauti Espanjalaisesta ruoasta

Espanjalaisessa ruoassa on runsaasti aineita ja makuja. Sahrami on tärkein ainesosa mausteissa, ja mausteena sitä on käytetty useimmissa ruokalajeissa. Meren antimet ovat suosittuja Espanjalaisten arkipäivässä ja juhlassa. Tapas, jotka ovat pieniä alkupaloja ovat suosittuja kaikkialla Espanjassa ja löydät paljon baareja ja ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä tapaksia. Alla on muutamia vinkkejä siitä miten nauttia espanjalainen ateria. 
 


1. Sangria (punaviini)
Tämä juoma on itse asiassa sekoitus, joka tehdään sekoittamalla brandy, punaviini ja hedelmiä. Jos pidät enemmän valkoviinistä mahdollisuus on valita myös Sangria, joka on tehty käyttäen valkoviiniä. Tämä on myös erittäin virkistävä ja hedelmäinen juoma, joka tarjoillaan aina viilennettynä.

2. Tapaksia, pieniä alkupaloja
 Voit valita espanjalaisia makkaroita (Chorizos) , tonnikalaa (atun), simpukoita tai vaikka lihapullia. Näitä keitetään hyvin hitaasti käyttäen erilaisia mausteita ja öljyjä. 
 
 

3. Runsas keitto Caldo Gallego 
Keitto on tehty käyttämällä papuja ja se on tunnettu houkuttelevasta maustaan. Suurin osa ravintoloista Espanjassa tarjoaa keittoa. 
 
 

4. Pella Marinera, pääruoka
Tässä pääruoassa on pohjana keltaisen riisin kanssa simpukat, katkaravut, hummeri ja simpukka jotka on keitetty mausteissa. Sahrami on tärkein mauste ja se antaa ruoalle sen keltaisen värin ja myös maun. Espanjalaisissa ravintoloissa on paljon tarjolla myös monenlaisia pihvejä. Nämä yleensä grillataan hiilillä ja maku on mahtava. 
 
 

5. Voit valita myös Riisipuuron
Puuroon on lisätty kanelia tai maitoa. Karamelli vaniljakastike ja piiras on toinen suosikki espanjalaisten keskuudessa. 
 
 

Espanjan keittiö on kuuluisa monista ruokalajeista, koska kulttuurierot, maantiede ja ilmasto vaihtelevat. Merenelävien saatavuuteen vaikuttaa huomattavasti ympärillä olevat suuret valtameret, joka vaikuttaa koko kulttuuriin. Pitkän historian ja lukuisien eri kulttuurien Espanjassa on tarjolla tuhansia erilaisia annoksia ja reseptejä. Espanjan ruoka on tunnettu myös tuoreista raaka-aineista ja terveysvaikutuksistaan.